Combate natural hipertensiunea arterială

1 71007 original jpg jpeg

40% dintre români au hipertensiune arterială. Este în media europeană, dar după vârsta de 60 de ani, chiar creşte. E destul de mult. Problema este că e un procent totuşi mare, iar oamenii nu au grijă de ei.

„Mănâncă prea sărat,nu fac mişcare,sunt,majoritatea supraponderali sau chiar obezi şi o parte dintre ei moştenesc un teren,care predispune la hipertensiune.Este şi această variantă”,a precizat Dr. Maria Dorobanţu,preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

Hipertensiunea arterială este o afecţiune cronică,ce apare atunci când există o presiune ridicată a sângelui în artere. Presiunea arterială este măsurată prin mişcările sistolice şi diastolice. Valoarea normală a tensiunii arteriale este,în general,sub 120/80 mmHg,120 reprezentând valoarea tensiunii arteriale sistolice şi 80 reprezentând valoarea diastolică. Putem vorbi despre hipertensiune atunci când tensiunea arterială persistă la valori mai mari sau egale cu 140/90 mmHg.

Există mai multe cauze care pot duce la această problemă de sănătate: consumul excesiv de sare, consumul ridicat de alcool, lipsa de activitate fizică, obezitatea, stresul,factorii genetici,bolile suprarenale,administrarea de medicamente anticoncepţionale şi calmante.

Hipertensiunea arterială poate duce la multe afecţiuni cronice precum insuficienţa cardiacă,boala arterială periferică,accidente vasculare cerebrale şi boli de rinichi. Există multe medicamente care sunt prescrise pentru controlul hipertensiunii arteriale. Totuşi,există mai multe remedii naturale simple,fără efecte adverse,care pot ajuta la prevenirea şi controlul tensiunii arteriale. Iată care sunt acestea:

Schinduf

Seminţele de schinduf reprezintă cel mai eficient remediu pentru scăderea tensiunii arteriale. Pune 1-2 linguriţe de seminţe de schinduf în apă clocotită şi lasă-le la fiert timp de 2 minute,după care strecoară-le şi fă o pastă din ele. Mănâncă o lingură din această pastă dimineaţa pe stomacul gol şi în seara înainte de culcare. Pentru rezultate notabile,ţine cura timp de 2-3 luni.

Seminţe de pepene roşu

Un compus numit “cucurbocitrină”,care este prezent în seminţele de pepene roşu,dilată capilarele sanguine,îmbunătăţeşte funcţia renală şi reduce nivelul tensiunii arteriale în cazul artritei. Zdrobeşte 2 linguri de seminţe uscate şi adăugă-le într-o cană de apă fiartă. După o oră,scoate seminţele din cană şi ia 4 linguri de apă la intervale regulate.

Află de AICI ce alte alimente îţi scad tensiunea!Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg