Combate retenţia de apă din corp cu aceste remedii naturale!

1 73171 original jpg jpeg

Retenţia de apă din corp poate fi periculoasă pentru organism, din cauză că duce la apariţia inflamaţiilor. În cazul în care te confrunţi cu această problemă, iată câteva diuretice naturale extrem de eficiente.

Cauzele care favorizează retenţia de apă în organism sunt multiple,însă cele mai comune sunt perioada menstruaţiei,folosirea contraceptivelor orale,consumul mare de sare sau deficitul anumitor minerale din corp. Excesul de apă din corp poate duce la inflamarea picioarelor şi a mâinilor,la creşterea rapidă în greutate,la apariţia stării de oboseală şi a durerilor articulare.  În plus,retenţia excesivă a lichidelor în organism duce cu timpul la afectarea rinichilor,a tiroidei,inimii şi plămânilor.

De aceea,îţi recomandăm să încerci aceste diuretice naturale. 

Ceai de păpădie

Acesta este unul dintre cele mai eficiente diuretice naturale. Cumpără de la orice plafar ceai de păpădie şi prepară-l ca pe celelalte ceaiuri. Pentru efecte maxime,este indicat să consumi 2-3 căni pe zi.

Ceai verde

Şi ceaiul verde este eficient contra retenţiei de lichide în corp. Pe lângă faptul că este un bun diuretic,ceaiul verde ajută şi la descompunerea grăsimilor din corp,contribuind astfel la scăderea în greutate. Bea 1-2 ceşti de ceai pe zi.

Oţet din cidru de mere

Oţetul din cidru de mere este un alt diuretic natural,care poate fi consumat cu încredere. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea excesului de lichide din corp,oţetul din cidru de mere stimulează buna funcţionare a rinichilor,asigură sănătatea sistemului circulator şi reduce inflamaţiile articulaţiilor.

Castraveţi

Castraveţii conţin apă în proporţie de 90%,motiv pentru care nu ar trebui să îi excluzi din alimentaţia ta,mai ales în sezonul cald,când eşti mai predispusă să reţii fluide în corp. Printr-un consum constant de castraveţi,elimini atât excesul de apă,cât şi toxinele care pot afecta organismul.