Combinaţia de ingrediente care vindecă 10 boli grave

1 68252 original jpg jpeg

Fie că suferi de boală de reflux gastroesofagian sau osteoporoză, fie că vrei să slăbeşti, în farmacii găseşti o serie de medicamente sau de ceaiuri care promit că te ajută în aceste probleme de sănătate. Însă, pentru a nu te confrunta cu posibilele efecte secundare, îţi recomandăm să încerci o mixtură obţinută din ingrediente din natură.

Peste 100.000 de oameni mor în fiecare an de la medicamentele prescrise în monoterapie (tratament bazat pe un singur medicament). Din fericire,natura ne oferă tratamente şi,uneori,chiar şi cure pentru multe dintre bolile comune. Două ingrediente din natură,care îşi dublează proprietăţile când sunt combinate,sunt seminţele de susan şi mierea de albine.

Proprietăţile seminţelor de susan

Micuţele seminţe de susan nu sunt utilizate doar în preparatele culinare,ci au fost folosite cu mii de ani în urmă în Egipt pentru proprietăţile lor medicinale. Astăzi nutriţioniştii şi oamenii de ştiinţă au redescoperit importanţa acestor seminţe mici. În 100 g de seminţe de susan se găsesc:

• 22,2 g de proteine;acestea produc anticorpi şi enzime digestive.

• 21,9 g acizi monosaturaţi şi 62 mg calciu,care protejează oasele şi dinţii.

• 340 mg magneziu;mineralul contribuie la dezvoltarea muşchilor,a nervilor şi este de ajutor în anxietate.

• 24,4 g acizi graşi Omega-6.

Proprietăţile mierii

Miereaa fost consumată pentru întărirea imunităţii din vremea lui Aristotel (384-322 î.Hr). Aceasta are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii,ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor.

În ce boli este recomandată mixtura

• Diabet

• Boală de reflux gastroesofagian

• Alergii

• Tulburări musculare

• Osteoporoză

• Anxietate şi depresie

• Obezitate

• Sistem imunitar slăbit

• Afecţiuni cutanate şi infecţii

• Nivel ridicat de colesterol şi hipertensiune

Cum prepari reţeta

Ai nevoie de:

1 ceaşcă seminţe de susan

1/3 cană de fistic (curăţat şi mărunţit)

¾ ceaşcă de miere

2 linguri de coajă de lămâie

1 ceaşcă suc de lămâie

Prăjeşte seminţele de susan. Într-un vas pune mierea,sucul şi coaja de lămâie şi lasă-l pe foc,aproximativ 5 minute,amestecând continuu. Dă deoparte şi adaugă seminţele de susan şi fisticul. Omogenizează bine ingredientele şi pune amestecul într-o tavă de copt tapetată. Dă compoziţia la frigider 20 de minute. Consumă preparatul pe parcursul mai multor zile.

Atenţie!

Seminţe de susan pot provoca constipaţie dacă sunt consumate în exces.