Combinaţia-minune care poate salva vieţi

1 66947 original jpg jpeg

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Michigan, SUA, a ajuns la concluzia că o combinaţie între două ingrediente folosite cu precădere în bucătărie poate proteja organismul de cancerul de sân. Ce este şi mai interesant este faptul că acelaşi amestec îi poate ajuta chiar şi pe pacienţii cu această boală.

Chiar dacă turmericul este o plantă medicinală foarte puternică,atunci când este consumată pe cale orală,organismul nu poate absorbi substanţele nutritive ale acesteia la maximum din cauza metabolismului prea rapid.

Cu toate acestea,piperul negru are capacitatea de a creşte nivelul de absorbţie a turmericului,de până la 200%,ceea ce înseamnă că această combinaţie poate proteja organismul de infecţii,inflamaţii şi cancer.

Reduce inflamaţia şi atenuează durerea

Curcumina şi piperina sunt două ingrediente active găsite în aceste plante şi au capacitatea de a influenţa peste 700 de gene diferite. În plus,ele pot inhiba sinteza şi activitatea generală a unor enizme care duc la dezvoltarea inflamaţiilor.

Luptă împotriva cancerului

Câteva studii efectuate recente au demonstrat că piperina,compusul activ care se găseşte în piperul negru,face ca curcumina,compusul activ din turmeric,să fie de 1.000 de ori mai puternic.

Pe de altă parte,numeroase studii au confirmat că turmericul are proprietăţi foarte puternice anticancer. Însă dacă nu se află în prezenţa piperinei,proprietăţile curative ale turmericului sunt foarte scăzute.

Potrivit unui studiu publicat în „Breast Cancer Research and Treatment Journal“,oamenii de ştiinţă au demonstrat eficienţa piperului negru în combinaţie cu turmeric în eliminarea celulelor canceroase.

Ideal în depresiei

Totodată,  substanţele active din piperul negru şi turmericau proprietăţi antideprimante puternice. Ele pot creşte în mod semnificativ nivelul de dopamină şi serotonină din creier,prevenind activitatea mono-aminoxidazei (enzimă care poate duce la declanşarea depresiei,atunci când nivelul ei este neobişnuit de mare).

Te ajută să pierzi în greutate

Piperul negruşi turmericul pot fi de ajutor în pierderea în greutate. Piperul negru este bogat în piperină,substanţă termogenică. Cu alte cuvinte,accelerează metabolismul şi creşte numărul de calorii pe care le putem arde natural. Unii oameni de ştiinţă sustin că această combinaţie duce la senzaţia de saţietate (suprimă pofta de mâncare). Turmericul şi piperul negru poate fi folosit ca o completare la aproape orice mâncare.

Cum foloseşti combinaţia

Doza recomandată:1/2 linguriţă de turmeric şi 1/4 linguriţă de piper negru. Se amestecă şi se bea cu apă,de 2 ori pe zi (dimineaţa şi seara).Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg