Consumă câte 4 linguriţe de ulei de măsline pe zi, timp de 6 săptămâni, iar efectele te vor surprinde

1 84043 original jpg jpeg

Beneficiile pe care le are uleiul de măsline asupra sănătăţii sunt cunoscute. Gătirea cu ulei de măsline este considerată cea mai bună modalitate prin care poţi preveni afecţiunile cardiovasculare, dar nu doar atât. Iată ce se întâmplă dacă consumi 4 linguriţe de ulei de măsline pe zi, timp de 2 săptămâni. 

Consumul regulat de ulei de măsline aduce beneficii importante pentru sănătate, doar patru linguriţe pe zi fiind îndeajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni, potrivit unui studiu. 

Un studiu condus de Universitatea din Glasgow, citat de dailymail.co.uk, a confirmat beneficiile pentru sănătate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales în cazul celor care nu consumă în mod obişnuit ulei de măsline.

În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline, cam patru linguriţe, zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.

Rezultatele au fost spectaculoase. O serie de indicatori pentru bolile de inimă, măsuraţi în urina eliminată, s-au îmbunătăţit în numai şase săptămâni, după consumul în mod regulat a uleiului de măsline, potrivit raportului publicat în American Journal of Clinical Nutrition.Recente