Cum influenţează alimentaţia tratamentul naturist

Este bine ca atunci când urmăm un tratament cu plante să adoptăm şi o alimentaţie sănătoasă, naturală, pentru a spori efectele terapeutice ale tratamentului naturist.
Este recomandabil să renunţăm la consumul exagerat de cafea,alcool;să excludem din alimentaţie mâncarea tip fast-food,produsele de patiserie şi băuturile din comerţ;să limităm consumul de grăsime animală,dulciurile concentrate;să mâncăm multe legume şi fructe proaspete,salate asortate,verdeţuri cât mai puţin prelucrate termic,uleiuri vegetale presate la rece (din măsline,sâmburi struguri),fructe oleaginoase (nuci,arahide,fistic),cereale integrale,peşte;să ne hidratăm corespunzător (apă,ceaiuri,supe şi ciorbe de legume).
Pe de altă parte,alimentele consumate pot potenţa sau diminua efectul terapeutic al plantelor.
Astfel,o dietă bogată în fructe de pădure (afine,măceşe,mure,coacăze,cătină) care sunt bogate în vitamina C şi bioflavonoide stimulează sistemul imunitar şi creşte capacitatea de apărare a organismului în lupta cu diverşi agenţi patogeni (bacterii sau virusuri);la fel alimente ca usturoiul,prazul,ceapa au efecte antiseptice,antivirale şi antibacteriane.
Laptele poate diminua acţiunea antibiotică a acestor alimente.