Cum poţi combate gastroenterita

1 74319 original jpg jpeg

Dacă te-ai confruntat până acum cu stări de greaţă, vomă, sau diaree, apărute din senin, înseamnă că suferi de gastroenterită sau răceală la stomac. Afecţiunea apare din cauza unor viruşi la nivelul tractului gastrointestinal.

Pentru vindecarea gastroenteritei,poţi căuta câteva căi de atac pe care să le pregăteşti acasă. În acelaşi timp,aceste remedii te asigură că simptomele răcelii se diminuează. Iată cum poţi trata simptomele gastroenteritei. Ceaiurile din plante s-au dovedit a fi foarte eficiente şi reuşesc să îţi liniştească stomacul. Poţi încerca oricare tip de ceai din plante,inclusiv cele de ghimbir şi ceai de mentă.

Hidratează-te constant

 • Consumă o cantitate foarte mare de apă deoarece gastroenterita te deshidratează.
 • Bea 2 linguri de oţet de cidru de mere,de 2-3 ori pe zi. Dacă simţi că gustul său este prea puternic,poţi încerca să îl consumi cu orice suc ​​de fructe,cum ar fi sucul de mere.
 • Ia un pahar cu apă şi adaugă câteva picături de suc de lămâie,zahăr şi un praf de sare. Bea această compoziţie de mai multe ori pe zi,când poţi. Te va ajuta să îţi refaci fluidele pierdute,precum şi sărurile.
 • Sucul de afine îţi poate fi benefic. Este mai bine să bei sucul în forma sa pură,decât să îl combini cu un alt suc.
 • Un cocktail de fructe sau o cutie de compot de piersici poate avea,de asemnea,un efect pozitiv asupra gripei de stomac.
 • Bananele au fost asociate cu tratamentul gastroenteritei. Fructul nu este doar uşor de digerat,dar oferă şi cantitatea necesară de potasiu şi magneziu organismului.
 • Încearcă ciorbele şi supele. Nu numai că te vei hidrata,dar reprezintă o excelentă sursa de hrană pentru organismul afectat.
 • Fierbe apă şi adaugă orez în ea. Reduce puterea focului şi lasă-l să fiarbă până devine moale. După ce se răceşte,bea o ceaşcă mică de apă de orez la fiecare oră. Poţi adăuga,de asemenea,un strop de miereşi scorţişoară pentru gust.
 • Din cauza gripeila nivelul stomacului,corpul tău pierde o mare parte din bacteriile bune prezente în interiorul său. Consumul de iaurt te poate ajuta să restabileşti flora intestinală.
 • Cantitatea mare de fibre şi antioxidanţi din afine te vor ajuta să combaţi răceala de stomac.

Gastroenterita nu necesită tratament din partea medicului. Totuşi,în funcţie de simptomele pe care le ai,acesta e posibil să-ţi recomande un tratament medicamentos pentru a reechilibra hidratarea organismului. Antibioticele nu sunt recomandate,decât în anumite cazuri,pentru a combate anumite tipuri de bacterii. În alte cazuri însă poate agrava infecţia.

Citeşte şi:

Remedii care te scapă de arsurile la stomac

Cum să îţi păcăleşti stomaculRecente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede Shutterstock jpg
a muri de bătrânețe sursa foto  Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock jpg