Cum poţi preveni vertijul

1 75448 original jpg jpeg

Vertijul este afecţiunea care apare atunci când simţi că totul se învârte în jurul tău. În plus, tulburarea nu apare atunci când îţi este frică de înălţime, ci este simptomul care poate ascunde grave probleme de sănătate.

Tulburarea poate fi cauzată din mai multe motive. Principala cauză este depozitul de calciu din urechea internă, care afectează echilibrul corpului. Afecţiunea mai poate fi cauzată de creşterea fluidelor şi a presiunii din urechea internă sau de la o infecţie virală. Aşadar, dacă urechea internă este afectată, este posibil să te confrunţi cu vertij. Deşi există mai multe medicamente disponibile pentru tratarea vertijului, este întotdeauna de preferat să se stabilească cauza principală a problemei pentru a şti cum poate fi combătută.

Află cum poţi preveni vertijul cu remedii naturale

Dormi cel puţin 8 ore

Persoanele care se confruntă cu stări de ameţeală trebuie să doarmă mai mult. O noapte fără somn poate sensibiliza pe oricine la întâmplările din jur, iar senzaţia de oboseală va fi prezentă şi îţi va da mari bătăi de cap. Pentru a evita această tulburare, dormi cel puţin 8 ore pe noapte.

Bea mai multă apă

Deshidratarea şi vertijul merg mână în mână. Potrivit doctorului Joshua Gowin, trebuie să existe un echilibru între apă şi alte elemente necesare bunei funcţionări a celulelor creierului. Când echilibrul este afectat, apare deshidratarea şi funcţiile organismului nu mai pot fi îndeplinite. Consumul de cel puţin doi litri de apă este necesar pentru a preveni vertijul.

Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul este un alt remediu natural pentru vertij. Studiile arată că substanţele nutritive care se găsesc în ghimbir au efecte pozitive în combaterea vertijlui. În plus, este un remediu străvechi folosit pentru a preveni senzaţia de greaţă şi ameţeala. Bea zilnic o ceaşcă de ceai de ghimbir şi scapă de simptomele vertijului.

Bea lapte de migdale

Substanţele nutritive prezente în migdale – vitaminele B şi E, fibrele şi carbohidraţii – fac din ele remediul ideal pentru tratarea vertijului. Pune într-un bol câteva migdale cu apă, pe care le laşi peste noapte la înmuiat. A doua zi dimineaţa, scurgi apa şi pisezi migdalele până devin o pastă, pe care o amesteci cu lapte. Se bea imediat.