Cum să îţi faci în casă propriul şampon din ingrediente naturale. Economiseşti bani şi obţii un păr sănătos!

1 sampon natural jpg jpeg

Produsele naturale, inclusiv şampoanele pot fi o alegere înţeleaptă şi benefică pentru sănătate. Nu conţin substanţele chimice care ar putea fi găsite în şampoanele obişnuite, cumpărate din magazine, şi pot fi făcute chiar în casă, foarte simplu. Şampoanele naturale nu sunt scumpe şi poţi economisi bani făcându-ţi propriul tău şampon. Iată cum!

Cine nu îşi doreşte să aibă un păr strălucitor şi să folosească produse de bună calitate? Poţi profita de toate ingredientele naturale de pe piaţă, pe care le găseşti uşor la magazinele tip plafar şi să îţi pregăteşti chiar tu în casă un „şampon minune‟. Îţi garantăm că efectele vor fi pe măsură. Ai nevoie doar de 4 ingrediente şi de puţină răbdare. Să începem!

Vei avea nevoie de

  • 1 recipient gol
  • 2 căni de apă distilată
  • 1 cană mică de săpun lichid de Castilia
  • 10 picături de uleiuri esenţiale

Cum faci cel mai bun şampon natural

Pasul 1: Spală bine vechea sticlă de şampon goală şi las-o să se usuce complet. Dacă nu ai o sticlă de şampon, poţi folosi un borcan dezinfectat sau orice altă sticlă bine spălată şi uscată, de 1 litru.  Pasul 2: Într-un loc răcoros din casă, toarnă apa distilată în sticla goală de şampon. Poţi cumpăra apa distilată de la orice supermarket. Pasul 3: Adaugă apoi săpunul lichid de Castilia în sticla de şampon. Acest tip de săpun îl poţi găsi la plafar sau pe site-uri care vând produse naturale. Pasul 4: Pune cele 10 picături de uleiuri esenţiale. Poţi alege uleiurile în funcţie de preferinţele tale. Acest lucru va depinde de parfumurile care îţi plac sau de beneficiile sănătoase pe care doreşti să ţi le aducă. De exemplu, dacă te confrunţi cu mătreaţă, poţi folosi ulei esenţial de arbore de ceai, iar dacă ai părul gras, uleiul de lavandă este o alegere bună. Dacă doreşti doar un şampon care miroase bine, poţi folosi ulei de trandafiri, mentă, portocală sau nucă de cocos. Pasul 5: După ce ai adăugat toate ingredientele în sticla de şampon, agită bine. Pasul 6: Păstrează şamponul într-un loc răcoros din casă.

Aşa îl foloseşti

De fiecare dată când te speli pe cap, foloseşte aproape un sfert din compoziţie. Umezeşte-ţi părul şi aplică şamponul. Masează bine cu buricele degetelor, niciodată cu unghiile, executând mişcări circulare. Clăteşte bine cu apă din belşug şi insistă la nivelul rădăcinilor pentru a îndepărta orice urmă de şampon.

Sursă foto: Shutterstock