Cum scapi de carii definitiv. 7 sfaturi ca să nu ajungi la dentist

cum scapi de carii jpeg

Grija pentru sănătatea dinţilor ar trebui să fie la fel de mare precum grija pentru sănătatea întregului organism. Dar nu întotdeauna se întâmplă aşa. Iată cum scapi de carii. Definitiv.

De multe ori, a trata o carie nu se află pe lista urgenţelor medicale pentru majoritatea dintre români.

Cu igiena orală corespunzătoare putem nu doar să evităm cariile, dar chiar să le vindecăm. Iată cum:

1. Cum scapi de carii - Nu-ţi peria dinţii după fiecare masă

Periajul dinţilor de două ori pe zi e recomandat, în unele cazuri de trei ori. Dar nu mai mult. A-ţi peria dinţii după fiecare masă sau gustare poate avea un efect advers, în sensul că poate contribui la apariţia cariilor. Spală-te pe dinţi la aproximativ 30 de minute după masă, astfel încât în cavitatea bucală să se acumuleze suficientă salivă pentru a neutraliza aciditatea.

2. Clăteşte-ţi gura după fiecare masă

În loc să te speli pe dinţi după fiecare masă, clăteşte-ţi gura cu apă simplă. Potrivit unui studiu efectuat de centrul medical Maryland, în acest mod bacteriile din gură sunt reduse cu 30%.

3. Cum scapi de carii - Calciu, fosfor şi magneziu

O dietă bogată în calciu, fosfor şi magneziu îţi menţine dinţii sănătoşi. Alimentele bogate în calciu sunt laptele crud, brânza şi broccoli, cele bogate în fosfor sunt carnea slabă, peştele şi ouăle, iar cele bogate în magneziu sunt spanacul şi bananele.

4. Guma fără zahăr

Previne apariţia cariilor şi menţine un ph neutru, distruge bacteriile, care duc la apariţia cariilor, şi ajută la producerea de salivă, care omoară bacteriile.

5. Cum scapi de carii - Un măr pe zi...

Un măr pe zi te scapă de vizita la medicul stomatolog deoarece merele ajută la producerea de salivă în cavitatea bucală, ceea ce omoară bacteriile.

6. Aţa dentară

Folosirea aţei dentare previne apariţia plăcii bacteriene, previne căderea dinţilor, apariţia cariilor şi îmbunătăţeşte respiraţia.

7. Cum scapi de carii - Vitaminele, obligatorii pentru dinţi sănătoşi

Vitaminele A, B, E, D şi K sunt esenţiale pentru dinţi puternici şi sănătoşi. Aceste vitamine ajută la întărirea gingiilor, producerea de salivă şi previn inflamaţiile la nivelul cavităţii bucale.

Sursa foto: sinaiclinichospital.com