Cum scapi de transpiraţia excesivă

1 70863 original jpg jpeg

Situaţiile stresante, oboseala, temperaturile ridicate, igiena precară şi alte afecţiuni, cum sunt menopauza şi obezitatea, sunt doar câteva dintre cauzele care favorizează transpiraţia în exces.

Hiperhidroza,aşa cum mai este cunoscută transpiraţia abundentă,apare de regulă în zona axilelor,tălpilor,palmelor şi pe spate. Cauzele,însă,diferă de la o persoană la alta,în funcţie de vârstă,alimentaţie,activitate şi igienă. Există plante cu efect antiseptic şi antiinflamator,care au şi proprietăţi de diminuare a transpiraţiei excesive. Printre cele mai eficiente plante medicinale antisudorifice se numără nucul,salvia,busuiocul.

Infuzia de salvie combate transpiraţia nocturnă

Salvia este o plantă des folosită în terapiile naturiste,de la igiena bucală până la reducerea transpiraţiei abundente. Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte,pe care o laşi deoparte un sfert de oră să se combine substanţele active. E bine să bei două căni pe zi de infuzie,dintre care prima pe stomacul gol. Fă o cură de trei săptămâni şi vei vedea că problema transpiraţiei în exces va dispărea

Atenţie!Dacă alăptezi,evită acest ceai,pentru că salvia poate reduce cantitate de lapte pentru bebeluş.

Infuzia de busuioc reduce cantitatea de sudoare

Plantă folosită frecvent în medicina naturistă şi homeopată,busuiocul are rolul de a limita cantitatatea de transpiraţie. Poţi obţine ceaiul de busuioc din 10 frunze uscate la o cană de apă fierbinte. Dacă ai această problemă,e bine să bei câte două căni de infuzie pe zi,Concomitent,spală axilele cu acest amestec şi vei obţine un efect antiperspirant foarte bun.

Decoctul de nuc,inamicul mirosul urât

Spune,adio! transpraţiei excesive,consumând decoctul superconcentrat din frunze de nuci,pe care îl faci din 500 g frunze uscate la trei litri de apă. Trebuie să-l fierbi timp de 20 de minute. Ţine tratamentul cu două ceşti de ceai superconcentrat pe zi două săptămâni.  

Evită produsele care conţin aluminiu

Citeşte eticheta fiecărui produs antiperspirant şi evită-le pe cele care au în compoziţie aluminiu. Acest mineral împiedică eliminarea toxinelor din zona axilei,cu depozitarea lor în ganglionii limfatici din zonă. De asemenea,nu aplica în exces produsele care conţin săruri de aluminiu şi parabeni.