Cum scapi rapid de sinuzită. Iată la ce soluţii poţi apela cu încredere!

nas înfundat mereu jpeg

Sinuzita îţi poate da bătăi de cap tot timpul, însă, de cele mai multe ori, se accentuează în caz de răceală sau de alergii. Din fericire, există câteva soluţii naturiste care diminuează simptomele acestei probleme. Iata cum scapi rapid de sinuzită in articolul de mai jos.

Cum scapi rapid de sinuzita-gargară cu turmeric

Acest condiment are puternice proprietăţi antivirale,antiinflamatoare şi antibiotice,ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru combaterea infecţiilor care apar la nivelul sinusurilor. Turmericul acţionează ca un decongestionant,datorită curcuminei,substanţa activă pe care o conţine.Cum se foloseşte:Pune o linguriţă de turmeric într-un pahar cu apă caldă şi fă gargară cu soluţia obţinută. Poţi adăuga o linguriţă de turmeric şi puţină miere la o cană de lapte pe care să o bei în fiecare zi,timp de o săptămână. 

Scapa rapid de sinuzita folosind inhalaţiile cu ceapă

Ceapa este un puternic decongestionant natural,care combate infecţiile sinusurilor,datorită compuşilor sulfurici care distrug bacteriile şi fungii.

Taie o ceapă în felii subţiri şi fierbe-le în apă 5 minute. Inhalează vaporii,ţinând capul deasupra vasului în care se află lichidul,apoi strecoară-l şi bea apa rezultată. Repetă tratametnul de mai multe ori pe zi,timp de o săptămână.

Inhalaţii cu ulei de oregano te scapa de sinuzita

La fel ca şi celelalte două ingrediente,şi uleiul de oregano are puteri miraculoase asupra sinusurilor. Pe lângă faptul că reduce inflamaţiile de la nivelul sinusurilor şi că elimină secreţiile nazale,uleiul de oregano întăreşte sistemul imunitar în faţa virusurilor şi a bacteriilor.

Adaugă 4-5 picături de ulei de oregano într-o jumătat de cană cu apă fierbinte. Inhalează câteva minute vaporii rezultaţi pentru a favoriza decongestia sinusurilor. Repetă acest tratament până când obersvi îmbunătăţiri.

Un alt truc pentru a combate infecţiile nazale,care se pot răspândi către gât şi urechi,este să pui 2-3 picături de ulei de oregano sub limbă.