De ce e bine să bei suc de varză

1 68205 original jpg jpeg

Sucul de varză are o gamă largă de beneficii pentru sănătate, de la prevenirea cancerului, tratarea ulcerului, scăderea colesterolului „rău“ (LDL), iar lista virtuţilor sale terapeutice nu se opreşte aici.

De ajutor în tratarea ulcerului

Varzaeste o legumă bogată în betacaroten,fibre insolubile,vitamine (B1,B6,C,E şi K) şi minerale (iod,magneziu,fier,calciu şi sulf).

Sucul de varza este un remediu natural eficient în tratarea ulcerului. Acesta conţine substanţe care protejează stomacul şi tractul digestiv. Potrivit unui studiu publicat în „Western Journal of Medicine“,în care 13 pacienţi cu ulcer peptic au fost tratati cu suc de varză proaspătă,timpul de vindecare pentru aceştia a fost foarte rapid,în doar 10 zile. În schimb,pacienţii cărora li s-a administrat terapia standard s-au vindecat în aproximativ 37 de zile.

Previne cancerul

O dietăbogată în legume crucifere (cum este varza) poate reduce riscul de cancer de sân,arată un studiu publicat în „International Journal of Cancer“. Această cercetare a fost susţinută de un studiu apărut în „Annals of Oncology“,care arată că un consum regulat de legume crucifere reduce semnificativ riscul de cancer oral,de esofag,colorectal,de sân.

Te ajută să slăbeşti

Sucul de varză este sărac în calorii,ceea ce-l recomaandă în curele de slăbire. Bea suc de varză,în locul băuturilor cu conţinut caloric mai mare-inclusiv suc de fructe din comerţ-pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Pentru o piele frumoasă

Sucul de varza conţie antioxidanţi şi fitochimicale,care pot face minuni pentru piele. De asemenea,are un conţinut ridicat de vitamina C. Aceasta este un ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii. Lipsa acesteia duce la piele uscată,elasticitate redusă şi învineţire uşoară. De asemenea,ea face pielea mai dificil de vindecat.

Varza roşie versus varza albă

Varza roşie are mai multă vitamina C decât cea albă. Mai mult,aceasta conţine antocianine,substanţe cu multe beneficii pentru sănătate,inclusiv  în îngrijirea pielii,reducerea riscului apariţiei cancerului şi stimularea sistemului imunitar.

Atenţie! Dacă ai probleme cu tiroida,vorbeşte cu medicul tău înainte de a consuma sus de varză.