Descoperă beneficiile sucului de pătrunjel!

1 53770 original jpg jpeg

Este una dintre plantele aromatice folosite cel mai des la prepararea mâncărurilor. Gustul bun nu este însă singura lui proprietate, frunzele de pătrunjel având numeroase efecte terapeutice.

1. Vindecă afecţiuni oftalmologice

Este recomandat în caz de conjunctivită deoarece previne infecţia oculară. În combinaţie cu sucul de morcovi reduce roşeaţa ochilor,calmează senzaţia de arsură şi durerea de ochi,eliminând şi vederea neclară. Un pahar de suc de pătrunjel zilnic alături de o jumătate de pahar de suc de morcovi reprezintă doza zilnică necesară în cazul acestei afecţiuni.

2. Ţine infecţiile urinare la distanţă

Pentru a preveni sau a trata infecţiile urinare,este necesar să urinezi în mod frecvent. Astfel sunt eliminate bacteriile,microbii şi toxinele din organism. Aşadar,bea câte un pahar de suc de pătrunjel zilnic.

3. Un bun laxativ

Este un excelent remediu natural pentru constipaţie. Enzimele din pătrunjel,în combinaţie cu sucul gastric îmbunătăţesc digestia,constipaţia rămânând doar o amintire neplăcută.  Presară pătrunjel peste mâncarea gătită sau bea-l sub formă de ceai.

4. Ameliorează problemele menstruale

Afecţiunile sistemului reproducător pot fi vindecate prin introducerea pătrunjelului în dieta ta. Are rolul de a reduce crampele musculare,durerea,greaţa şi irascibilitatea asociate sindromului premenstrual. Un pahar de suc zilnic este suficient pentru a scăpa de aceste probleme.

5. Luptă împotriva anemia

În cazul in care te confrunţi cu stări de slăbiciune,ameţeală  şi oboseală,este posibil să fii anemică. Cu un conţinut bogat în fier,pătrunjelul are capacitatea de a remedia aceste simptome,prin producerea de celule roşii care vor echilibra nivelul de hemoglobină. Aşadar,consumă pătrunjel zilnic!

6. Menţine respiraţia proaspătă

Chiar dacă te speli zilnic pe dinţi,uneori respiraţia nu este chiar atât de proaspătă pe cât ţi-ai dori. Mestecă zilnic câteva frunze de pătrunjel sau bea un pahar de suc,iar proprietăţile sale antibacteriene vor elimina respiraţia urât mirositoare.