Descoperă proprietăţile curative ale usturoiului!
Oferă o aromă deosebită preparatelor tale, însă chiar mirosul său este cel care îl face să fie în multe cazuri ocolit de gospodine. Totuşi nu este doar un condiment, ci şi un adevărat „ medicament”.
Are acţiune antibacterială
Bacteriile,virusurile şi paraziţii sunt eliminate prin consumul constant al acestui aliment. Usturoiul proaspăt previne infecţiile alimentare,întrucât omoară bacterii precum E.Coli şi Salmonella.
Tratează înfecţiile pielii
Este vorba despre acele afecţiuni care sunt cauzate de ciuperci parazite. Dacă suferi de herpes sau de ciuperca piciorului,atunci usturoiul pisat aplicat direct pe infecţie se poate dovedi de folos.
Este un bun anticoagulant
În cazul în care ai un risc mare de coagulare a sângelui,usturoiul este un condiment care nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Previne formarea cheagurilor de sânge,însă trebuie consumat cu atenţie dacă urmează să fii supusă unei intervenţii chirurgicale,deoarece în această situaţie poate cauza o hemoragie.
Previne bolile de inimă
Pentru a preveni afecţiuni cardiovasculare,consumă usturoi în mod constant. Odată cu înaintarea în vârstă,arterele îşi pierd elasticitatea. Usturoiul are rol benefic,deoarece diminuează acţiunea radicalilor liberi care afectează vasele de sânge. De asemnea,are un aport semnificativ de sulf,prevenind astfel blocarea arterelor.
Pentru probleme respiratorii
Este un remediu de nepreţuit pentru persoanele care răcesc cu uşurinţă sau care suferă de afecţiuni ale aparatului respirator,întrucât întăreşte imunitatea.