Durere de umăr. 4 metode ingenioase pentru combaterea ei

durere de umăr jpeg

Una dintre problemele cu care se confruntă oamenii care stau mult timp pe scaun este durerea de umăr. De fapt, durerea de umeri este frecvent întâlnită în rândul persoanelor care lucrează cu braţele întinse în faţa lor - fie tastând pe tastatură, gătind, purtând copiii în braţe, fie ridicând obiecte grele sau spălând vase. Iată ce să ştii despre această durere de umăr.

Durerea de umăr se poate dezvolta în articulaţia umărului sau în muşchi, ligamente ori tendoane. Durerea care apare din articulaţie se înrăutăţeşte când mişti braţul sau suprasoliciţi mâna, îngreunând mişcarea liberă. Dar există mai multe remedii eficiente care combat durerea de umăr.

1. Comprese reci pentru durere de umăr

Primul tratament pe care ar trebui să-l aplici când suferi de durere de umăr este aplicarea unui compres rece pe zona afectată. Temperatura rece va relaxa muşchiul şi va reduce inflamaţia. În plus, va limita acumularea de acid lactic, un produs secundar al metabolismului muscular care poate intensifica durerea. Înfăşoară nişte cuburi de gheaţă într-un prosop. Strânge-l şi ţine-l pe zona afectată 10-15 minute. Repetă la fiecare două ore pentru primele 48 de ore.

Atenţie: Nu aplica gheaţa direct pe piele, deoarece situaţia se poate înrăutăţi.

2. Terapie cu apă caldă

Căldura va stimula fluxul sangvin în zonă, ceea ce va reduce durerea şi rigiditatea. Umple o sticlă cu apă fierbinte şi aşaz-o pe zona afectată 10-15 minute. Repetă terapia de câteva ori până inflamaţia dispare. Alternativ, poţi face un duş cu apă călduţă, lăsând apa să curgă pe umăr. E o metodă foarte bună pentru a scăpa de această durere de umăr.

3. Masaj pentru durere de umăr

Masajul ajută la menţinerea sub control a durerii de umăr, deoarece relaxează muşchii în timp ce eliberează tensiunea şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. În plus, masajul te ajută să dormi mai bine, ceea ce este important pentru procesul de vindecare post durere de umăr.

Înainte de a începe masajul, poţi face o baie fierbinte sau un duş, 10 minute, pentru a elibera tensiunea din muşchi. Aplică ulei de măsline sau de nucă de cocos, cald, pe zona afectată. Masează blând, apoi pune un prosop cald pe umeri şi lasă-l 30 de minute.

4. Exerciţii fizice

Întinderile sunt recomandate dacă suferi de durere de umăr deoarece ele îmbunătăţesc flexibilitatea şi mobilitatea.

Stai dreaptă, ridică umerii şi menţine această poziţie 5-10 secunde. Strânge braţele în interior – stai în această poziţie încă 5 secunde, lasă umerii în jos - 5 secunde, apoi relaxează-te şi repetă exerciţiul de întindere de mai multe ori. Repetă de 3-4 ori pe zi.  

Credit foto: www.glennbeck.com