Echinaceea – antibioticul natural care vindecă 8 tipuri de boli

1 65493 original jpg jpeg

Recunoscută pentru eficienţa sa în creşterea capacităţii de apărare a organismului faţă de diversi agenţi infectioşi, echinaceea este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar.

Este cultivată şi utilizată în scop medicinal,datorită proprietăţilor sale terapeutice:curăţă sângele şi sistemul limfatic,catalizează acţiunea celulelor albe şi acţionează eficient în cazul bolilor de plămâni,al gripei şi virozelor.

Această plantă minune are proprietăţi antibacteriene,antifungice şi antivirale,motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecţie microbiană. Efectele sale antipatogene se datorează unei combinaţii de elemente constitutive care includ flavonoide,polizaharide,fenoli,alkylamide şi unele minerale cum ar fi cupru,potasiu,iod şi fier,împreună cu vitaminele A,E si C.

Iată care este aportul său în beneficiul sănătăţii:

1. Combate răceala,gripa şi infecţiile tractului respirator superior,întărind sistemul imunitar.

În tratamentul răcelilor,al inflamaţiilor gâtului,al gripei şi bronşitei,se ia 1 linguriţă de tinctură de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctură sau 6 capsule pe zi.

2. Luptă împotriva virusului herpex simplex 

Echinaceea este un puternic agent antiviral împotriva acestui virus,cercetătorii descoperind că planta produce o creştere semnificativă a fagocitozei,un proces prin care corpurile străine organismului sunt distruse de celulele sistemului imunitar.

............................