Efectele benefice ale uleiului de măsline!

1 72468 original jpg jpeg

Şansele să ai în bucătărie o sticlă de ulei de măsline pentru gătit sunt foarte mari, dar probabil nu te-ai gândit niciodată că ai putea să îl bei. Totuşi, nu exclude din start această posibilitate.

Nu te gândi că trebuie să consumi uleiul în cantităţi industriale,o linguriţă dimineaţa şi una seara înainte de culcare sunt de ajuns pentru ca ingredientul minune să îşi facă efectul.

Ajută la combaterea cancerului de sân

Un studiu recent arată că femeile care au ţinut o dietă mediteraneană,bazată pe consumul de ulei de măsline extra-virgin,au prezentat un risc relativ mai mic de a avea cancer de sân,faţă de femeile care au urmat o dietă mediteraneana mai săracă în grăsimi. Mai mult,dieta cu uleiîncetineşte procesul de îmbătrânire şi reduce riscul de accident vascular cerebral.

Reduce riscul de boli de inimă

Datorită grăsimilor mononesaturate,uleiul de măsline protejează inima de posibile boli. Pentru asta este nevoie de doar două linguri pe zi. Totuşi,aminteşte-ţi că uleiul de măsline ar trebui să înlocuiască grăsimile saturate din dieta ta,mai degrabă decât să se adăuge la aportul curent de calorii.

Te ajută să slăbeşti

Dacă ţi-ai imaginat tot timpul că pentru a da jos kilogramele care îţi displac este nevoie să renunţi la tot ce este gras,nu şterge de pe listă şi uleiul de măsline. Aceleaşi grăsimi bune,care protejează inima de boli,pot,de asemenea,ajuta la atingerea obiectivelor de slăbire pe care le ai. Acesta nu doar că împiedică acumularea de grăsime,dar are ca ţintă şi distrugerea celulitei de pe abdomen. Adaugă uleiul de măsline pe lista de alimente necesare pentru un corp de vis.

Are un rol important în digestie

Uleiul de măsline este folosit pe scară largă ca un remediu homeopatic pentru a ajuta sistemul digestiv. De altfel,acesta este folosit şi ca remediu în cazul constipaţiei. Acţionând ca un lubrifiant,uleiul eliberează colonul,ceea ce dă o stare de bine întregului organism.

Deci,data viitoare când mai cumperi ulei pentru gătit,aminteşte-ţi să iei o sticlă în plus,ca să îl foloseşti şi ca tratament pentru problemele tale.