Efectul neaşteptat al sucului de ceapă asupra CREŞTERII părului

1 69786 original jpg jpeg

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni. De la tuse şi infecţii până la problemele cu căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în doar o lună se văd rezultatele.

O cercetare a cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologiearată că,după patru săptămâni de tratamente cu suc de ceapă,74% din participanţii la studiu,care suferă din pricina căderii masive a părului,au observat o îmbunătăţire la nivelul scalpului. Mai precis,la aproape trei sferturi dintre ei părul a început să se regenereze.

După ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă,masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă,apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului,hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult,sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr.

Ajută şi în caz de tuse

Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului,fiind des recomandate şi acum de medicii fitoterapeuţi. Tuse,gripă,surmenaj,afecţiuni renale,infecţii genitale,varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

În Evul Mediu,europenii consumau ceapă la scară largă,pentru gustul unic şi pentru proprietăţile terapeutice ale acestei legume. Printre calităţile medicinale apreciate la maximum în zilele noastre,se numără efecte:diuretice,de stimulare a sistemului nervos,hepatice,antieumatismale,antiseptic,antiinfecţioase. Ştiai că sucul de ceapă are,culmea,şi proprietăţi afrodiziace?

Leac în crizele astmatice

Sucul de ceapă calmează crizele de astm bronşic,şi aduce beneficii în tratamentul infecţiilor faringiene. Poţi obţine suc de ceapă cu storcătorul electric sau razi ceapa pe răzătoarea mică şi o storci prin tifon steril. Indicat e să bei 100-200 ml de suc pe zi. De asemenea,poţi face decoct din 2 linguriţe de ceapă tocată,la 200 ml de apă,pe care îl fierbi 5 minute. Zilnic,bea 2 căni pe zi.

Acţionează eficient şi în varice

Ai circulaţia periferică deficitară şi varice? Te ajută tot sucul de ceapă. De-a lungul timpului,acest remediu a dovedit calităţi deosebite în insuficienţele circulatorii periferice din diferite cauze,în special venoase. Sucul acţionează favorabil asupra circulaţiei sangvine de la nivelul membrelor inferioare. Remediul previne blocajele în fluxul de sânge,ceea ce duce la ameliorarea aspectului varicelor.

Poţi consuma sucul de ceapă cu miere,pe care îl faci din 1 kg de ceapă roşie,stoarsă cu un storcător electric. Peste sucul obţinut,adaugi 300 g  de miere şi amesteci. Îl păstrezi într-un recipient de sticlă,la frigider,nu mai mult de o săptămână. Bei câte 50 ml înainte sau în timpul fiecărei mese principale,într-o cură de o lună.

Sursă foto:fashionlady.inRecente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg