Ficat gras? Plantele te pot ajuta!

1 67667 original jpg jpeg

Ficatul este principalul organ care produce, transportă şi depozitează grăsimile în organism, însă un stil de viaţă dezechilibrat îi poate afecta activitatea. Pentru a preveni apariţia steatozei (acumularea grăsimii în ficat), poţi apela la ajutoare de nădejde, remediile din plante.

Tinctura de armurariu

Armurariul o plantă cu ţepi,uşor de recunoscut după mica floare roz aprins din vârful ei. Seminţele au un gust puţin amărui,însă grăbesc eliminarea toxinelor din organism,în special a celor acumulate la nivelul ficatului. Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale în acest sens este tinctura de armurariu. Ai nevoie de 30 linguri de seminţe de armurariu,pe care le dai prin râşniţa de cafea. Le amesteci într-un borcan cu alcool de 50˚,cât să le depăşească cu două degete,înfiletezi capacul şi dai la rece pentru două săptămâni. Strecori şi păstrezi tinctura în sticluţe,închise la culoare. Iei câte o linguriţă,înainte de fiecare masă,două-trei săptămâni.

Infuzia de măceşe

Cu un gust uşor acrişor,măceşele nu sunt recomandate doar pentru cei care au sistemul imunitar slăbit,ci şi celor care suferă de sindromul ficatului gras. Acestea stimulează funcţia hepatică şi combat inflamaţiile. Amesteci două linguri de fructe de măceşe cu 400 ml de apă fierbinte,acoperi vasul şi laşi să se infuzeze. Strecori şi bei infuzia cu înghiţituri mici,după mesele principale,timp de o lună.

Ceaiul de brusture

Pentru eliminarea substanţelor toxice din organism este recomandat să bei zilnic cel puţin o cană de ceai de brusture. Leacul protejează ficatul de efectele secundare ale consumului de alcool,de tutun sau de acţiunea nocivă a medicamentelor. Fierbi 300 ml de apă cu o linguriţă rădăcină de brusture,două-trei minute,strecori şi bei ceaiul pe parcursul zilei,nu mai mult de 6 săptămâni.

Sucul de aloe vera

Un remediu mai puţin cunoscut pentru afecţiunile hepatice este aloe vera. Planta conţine latex,substanţa care-i oferă gustul uşor amărui şi care are rolul de a grăbi regenerarea celulelor ficatului,având în acelaşi timp proprietăţi detoxifiante. Sucul din aloe verase obţine direct din frunzele plantei. Tai o frunză mai mare pe lung şi iei două linguri de gel. Amesteci gelul cu 100 ml suc natural de mere sau morcovi şi bei câte o cană pe zi. Tratamentul trebuie urmat două-trei săptămâni.

Suc de orz verde

Pentru detoxificarea organismului,curăţarea tubului digestiv şi drenarea ficatului şi a bilei,se recomandă cura cu suc de orz verde. Ea trebuie urmată două săptămâni,timp în care se vor consuma câte 50 ml suc,înainte de fiecare masă principală. Pui la încolţit orz,iar când plantele au aproape 20 de cm înălţime,tai partea verde de la doi-trei centimetri deasupra pământului. Speli frunzele şi le pui în blender. Strecori prin tifon pasta şi bei doar sucul obţinut.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg