Fructele de acai, alimentul-minune plin de antioxidanţi

1 62108 original jpg jpeg

Fructele de acai sunt produse de palmierul ce poartă acelaşi nume, nativ Americii Centrale şi de Sud. Intrate recent în vizorul nutriţioniştilor datorită compoziţiei lor unice, fructele de acai sunt renumite pentru cantitatea impresionantă de antioxidanţi prezentă în fruct, depăşind chiar căpşunile şi afinele în această privinţă.

Acestea au culoarea mov închis,se găsesc pe piaţă sub formă de suplimente ori suc concentrat,fiind folosite de mii de ani de către popoarele indigene din zona amazoniană pentru conţinutul lor ridicat de nutrienţi esenţiali.

Iată proprietăţile miraculoase ale fructelor de acai:

-Au o compoziţie unică,bogată în antioxidanţi. Nutrienţii prezenţi în cantităţi mari în fructele de acai fac din acestea un tonic general pentru organism.

Având în compoziţie polifenoli,anticianidine,resveratrol,tanini,acid ellagic şi acid ferulic,fructele acai sunt o sursă excelentă de antioxindanţi necesari organismului în lupta cu radicalii liberi,pentru a preveni şi menaja afecţiunile cronice şi stresul.

Află beneficiile miraculoase ale fructelor de acai AICI.