Gheara-pisicii întăreşte sistemul imunitar şi previne sinuzitele

1 71927 original jpg jpeg

Planta cu numele gheara-pisicii a fost utilizată pentru prima dată în anii ’80, la tratarea rănilor deschise. Acţiona ca un cicatrizant eficace. În timp s-au făcut din plantă remedii pentru tulburările stomacului, artritei şi altor boli.

Gheara-pisicii este extrasă din scoarţa sau rădăcinile unei viţe amazoniene,care se caţără pe copacii din pădurile tropicale. Prezintă doi spini curbaţi,care au forma,la baza frunzelor,similară cu ghearele de pisică.

Cele mai frecvente utilizări

Remediile,precum plantă uscată,capsule gelatinoase,comprimate şi tinctură,din această plantă pot creşte imunitatea,iar asta o face un aliat de încredere în sinuzite şi alte infecţii. De asemenea,leacurile cu gheara-pisicii ajută în tratamentul alopat al cancerului. Mai mult,preparatele din plantă pot calma durerile cronice şi reduc inflamaţiile în gută şi artrită.

Are multe ingrediente active

Din studiile de specialitate a reieşit că planta deţine multe substanţe active care stimulează activitatea sistemului imunitar şi au efect antiinflamator. De aceea este adesea recomandată în tratamentul artritei,dizenteriei,ulcerului şi altor boli infecţioase şi inflamatorii.

În anii ’70,cercetătorii ştiinţifici au găsit dovezi că scoarţa interioară şi rădăcina conţin elemente preţioase care inhibă dezvoltarea tumorilor la animale. Un deceniu mai târziu,oamenii de ştiinţă germani au descoperit că gheara-pisicii are în componenţă substanţe care susţin sistemul imunitar,pentru că stimulează celulele imune care distrug virusurile,bacteriile şi alte microorganisme responsabile de apariţia bolilor.

Ştiai că...

... extractul de gheara-pisicii este considerat un medicament puternic în Germania şi Austria,poate la fel de eficient cum sunt antibioticele la noi,astfel că este eliberat doar cu reţetă de la medic?

Contraindicaţii

Femeile gravide ori care intenţionează să rămână însărcinate sau cele care alăptează trebuie să evite această plantă. Nu se ştie cât de sigură este în aceste situaţii şi dacă nu poate provoca un avort spontan.