Ginkgo biloba: combustibil pentru creier

1 68788 original jpg jpeg

Numită şi „arborele vieţii“,planta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivel cerebral, intensifica oxigenarea creierului, favorizează transportul glucozei către celula nervoasă şi protejează neuronii împotriva distrugerilor cauzate de radicalii liberi de oxigen.

Oxigenează creierul

Ginkgo biloba face obicetul a numeroase cercetări. Principiile sale active sunt moleculele numite ginkgolide,care provoacă dilatarea vaselor sanguine care irigă creierul,ceea ce facilitează oxigenarea şi alimentarea lui. Cercetătorii arată că,în urma tratamentului cu Ginkgo biloba,capacitatea cognitivă a creierului e ameliorată şi se întârzie îmbătrânirea cerebrală. Extractele standardizate ale plantei trebuie să conţintă 2-5 % ginkgolide pentru a fi eficace. Specialistul poate să-ţi prescrie cure de 3 luni,cu pauze. Atenţie,poate interacţiona cu alte medicamente,deci nu-l lua decât la recomandarea doctorului!

Stimulează memoria de scurtă durată

Frunzele de Ginkgo biloba sunt recomandate celor care suferă de pierderi de memorie din cauza vârstei înaintate sau celor cu tulburări de memorie de scurtă durată. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi,din 1-2 plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (30-40 de picături de 3-5 ori pe zi,luate cu 30 de minute înainte de masă).

Combate ţiuitul din urechi

Un studiu recent confirmă faptul că extractul de frunze de Ginkgo biloba poate fi eficient în tratarea zgomotelor din urechi. Poţi folosi comprimate de Ginkgo Biloba. Se administrează 2 capsule pe zi,la masă,sau în funcţie de recomandările medicului.