Hreanul, principalul inamic al sinuzitei

1 70955 original jpg jpeg

Fenomen inflamator acut sau cronic, sinuzita, din păcate, este o afecţiune care se instalează uşor. Vestea bună este că o putem trata şi fără a apela la ajutorul medicamentelor.

Remediu recunoscut în medicina tradiţională chineză,hreanul are proprietatea de a trata sinuzita. Acesta poate fi utilizat atât extren,cât şi intern.

Ce proprietăţi are

"Hreanul conţine uleiuri volatile, iar rădăcina lui este foarte bogată în vitaminele B şi C, dar şi în fier, potasiu, calciu şi magneziu. Substanţele volatile au efecte antibiotice, expectorante, bronhodilatatoare, antiinflamatoare şi antibacteriene şi stimulează imunitatea organismului",explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).

Cataplasme vindecătoare

"Aplicarea de cataplasme cu hrean este eficientă în tratarea sinuzitei. Se pun într-un vas două linguri de făină de hrean şi două de seminţe de in, peste care se adaugă apă până când totul devine o pastă. Aceasta se pune în tifon şi se aplică pe frunte timp de 60 de minute. Puteţi aplica cataplasme şi doar cu hrean ras. Se pun două linguriţe de plantă rasă într-un tifon şi se aplică pe frunte, în zona sinusurilor. Se ţine cât rezistaţi",recomandă Adrian Florea.

Află cum să tratezi sinuzita cu hrean AICI.