Iată ce plantă tratează alergiile pielii şi nu numai!

1 73515 original jpg jpeg

În cazul în care suferi de psoriazis sau te confrunţi adesea cu eczeme, dermatite ori vrei să ai un păr sănătos şi frumos, apelează cu încredere la aloe vera, o plantă extrem de eficientă pentru corp.

Ce beneficii are aloe vera

1. Îndepărtează machiajul. Gelul de aloe vera poate fi folosit pentru îndepărtarea machiajului,deoarece calmează pielea şi elimină impurităţile de la nivelul ei.

2. Poate fi folosită sub formă de balsam de păr. Aplică pe părul umed puţin gel de aloe vera,de la rădăcini spre vârfuri. Lasă-l să acţioneze 2 minute,după care clăteşte-ţi părul cu apă din abundenţă. Părul tău va deveni mult mai catifelat şi îşi va recăpăta strălucirea de altădată.

3. Tratează acneea. Aloe vera reduce inflamaţiile de la nivelul pielii,graţie proprietăţilor sale antiinflamatoare. Astfel,poat fi folosită în caz de acnee.

4. Estompează vergeturile. Poţi folosi aloe vera şi în cazul în care te confrunţi cu inesteticele vergeturi,deoarece această plantă are capacitatea de a reface ţesuturile pielii.

5. Aloe vera este eficientă şi în caz de herpes,eczeme,psoriazis,dermatite şi alte alergii ale pielii.

6. Hidratează pielea în profunzime,întrucât creşte aportul de oxigen de la nivelul celulelor pielii.

7. Aloe vera poate fi folosită şi ca tratament pentru arsurile solare minore,deoarece are proprietăţi antiseptice.Recente