Iată ce poţi să tratezi cu pepene verde

pepene jpeg

În timpul verii, când zilele sunt extrem de călduroase, nimic nu se compară cu o felie delicioasă de pepene verde. Pe lângă gustul savuros şi dulce, acesta aduce multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea!

Hidrateaza intens

Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă,calciu,magneziu,potasiu,sodiu şi săruri hidratante. Mai mult,consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului,vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.

Este puternic detoxifiant

Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp,măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar,dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat,atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.

Tratează pietrele la rinichi

Sâmburii acestui fruct conţin zinc,fier,omega 6,proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pe lângă efectul lor antioxidant,sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai dureri din cauza pietrelor la rinichi,poţi încerca o cură din seminţe uscate. Acestea se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi,în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,timp de 10 zile,de trei ori pe lună.

Sucul previne hepatita

Medicii afirmă că sucul de pepene verde ajută la tratarea hepatitei cronice. Acesta se prepară dintr-o felie de pepene fără coajă,în storcătorul de fructe. Se bea imediat,câte un pahar pe zi,înainte cu jumătate de oră de masă.

Reglează tensiunea arterială

Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune,datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrinstimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.

Coaja previne osteoporoza

Coaja de pepene verde este o sursă bogată de sili­ciu şi clorofilă. Siliciul îm­bu­nă­tă­ţeşte activitatea pancreasului,fiind esenţial în fixarea cal­ciului în organism. La rândul ei,clo­ro­fila are pr­o­prie­tăţi antibacteriene şi  antifungice şi poate fi consumată sub formă de dulceaţă,uscată sau sub formă de macerat.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg