Iată ce poţi să tratezi cu pepene verde

pepene jpeg

În timpul verii, când zilele sunt extrem de călduroase, nimic nu se compară cu o felie delicioasă de pepene verde. Pe lângă gustul savuros şi dulce, acesta aduce multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea!

Hidrateaza intens

Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă,calciu,magneziu,potasiu,sodiu şi săruri hidratante. Mai mult,consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului,vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.

Este puternic detoxifiant

Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp,măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar,dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat,atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.

Tratează pietrele la rinichi

Sâmburii acestui fruct conţin zinc,fier,omega 6,proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pe lângă efectul lor antioxidant,sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai dureri din cauza pietrelor la rinichi,poţi încerca o cură din seminţe uscate. Acestea se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi,în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,timp de 10 zile,de trei ori pe lună.

Sucul previne hepatita

Medicii afirmă că sucul de pepene verde ajută la tratarea hepatitei cronice. Acesta se prepară dintr-o felie de pepene fără coajă,în storcătorul de fructe. Se bea imediat,câte un pahar pe zi,înainte cu jumătate de oră de masă.

Reglează tensiunea arterială

Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune,datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrinstimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.

Coaja previne osteoporoza

Coaja de pepene verde este o sursă bogată de sili­ciu şi clorofilă. Siliciul îm­bu­nă­tă­ţeşte activitatea pancreasului,fiind esenţial în fixarea cal­ciului în organism. La rândul ei,clo­ro­fila are pr­o­prie­tăţi antibacteriene şi  antifungice şi poate fi consumată sub formă de dulceaţă,uscată sau sub formă de macerat.



Recente

Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg