Iată ce probleme de sănătate poţi trata cu banane

1 69547 original jpg jpeg

Bananele conţin triptofan, un aminoacid esenţial care în organism este transformat în serotonină şi care poate stimula starea de spirit. Mai mult, acestea sunt folosite pentru tratarea unor probleme de sănătate comune, aşa că poţi să uiţi de pastile!

Bananele sunt fructe tropicale care furnizează energie,vitamine şi minerale,fiind extrem de sănătoase în orice dietă,inclusiv în cele concepute pentru pierderea în greutate. Citeşte în continuare pentru a descoperi de ce bananele sunt mai bune decât pastilele!

Beneficii de sănătate oferite de banane

Bananele sunt o sursă importantă de zaharuri şi minerale,cum ar fi potasiu,magneziu,fier şi beta-caroten. Acestea conţin,de asemenea,o cantitate mare de vitamine,precum acidul folic,vitamina B,vitamina C,vitamina E şi,în plus,multe fibre.

Exoticele fructe sunt bogate în carbohidraţi şi reprezintă una dintre cele mai bune surse de energie pentru organism. Datorită acestor proprietăţi,bananele sunt recomandate şi pentru copii. Bogate în potasiu,bananele ajută organismul să scape de apa în exces,menţinând corpul în condiţii de echilibru.

Tratează hipertensiunea arterială

Atunci când o persoană consumă prea mult sodiu şi insuficient potasiu,este foarte probabil ca tensiunea arterială să crească. De aceea este important să asiguri organismului necesarul de potasiu,iar bananele sunt o sursă importantă a acestui mineral. Deci,nu uita să mănânci o banană în fiecare dimineaţă. Păstrând acest obicei sănătos,tensiunea arterialăva fi mereu la nivelul optim.

Reduce depresia

Multe persoane care suferă de depresie au mărturisit că se simt mult mai bine după ce mănâncă o banană. Cercetătorii au descoperit că acest lucru se datorează faptului că aceste fructe conţin triptofan,un aminoacid esenţial. Deoarece organismul nostru este în imposibilitatea de a sintetiza compusul în cantităţi suficiente,este important să îl obţinem din alimentele din dieta noastră.

Triptofanul este transformat în serotonină,un neurotransmiţător responsabil pentru sentimentele de bunăstare şi fericire. De aceea bananele te scapă de stres. În câteva minute,te vei simţi mai relaxată şi intr-o stare de spirit mai bună.

Îmbunătăţeşte digestia

Bananele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătăţirea digestiei,datorită conţinutului de pectină. Pectina accelerează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Aceste proprietăţi fac bananele ideale pentru combaterea constipaţiei sau a digestiei lente.

În plus,proprietăţile probiotice ale bananele sunt cu adevărat benefice pentru sistemul digestiv,pentru ameliorarea gazelor şi a crampelor.