Iată cum să opreşti semnele de îmbătrânire

1 71955 original jpg jpeg

O serie de elemente nutritive naturale, testate de cercetători, s-a dovedit a fi suficient de eficicentă pentru a opri semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile, petele maro şi memoria slăbită.

Vitamina C

Ajută memoria şi împiedică apariţia ridurilor.

În studiile clinice s-a dovedit că vitamina Creduce stresul oxidativ în celulele creierului,spune dr. Goldenberg,neuropsihiatru,care recomandă în mod regulat suplimentul pacienţilor săi. Acest element ajută celulele să se regenereze şi menţine pielea sănătoasă,făcând tenul mai vibrant şi împiedicând apariţia ridurilor. Doza recomandată: 100 mg pe zi.

Vitamina E

Protejează împotriva deteriorării pielii şi a celulelor creierului.

Cercetările arată că vitamina E are proprietăţi antioxidante şi anti-inflamatorii,precizează Goldenberg. Ambii factori sunt importanţi în regenerarea pielii şi în menţinerea sănătăţii celulelor creierului. Goldenberg spune că vitamina protejează,de asemenea,împotriva apariţiei ridurilor,a radiaţiilor UV şi a daunelor aduse de factorii poluanţi.  Doza recomandată: 200 UI pe zi.

Glucozamina 

Protejează împotriva pariţiei liniilor fine şi a pielii lăsate.

Deşi nu există prea multe cercetări legat de acest aminoacid,ca ingredient de actualitate,un studiu publicat în Jurnalul de tratament dermatologic arată că acesta a redus cu până la 34%  ridurile şi liniile fine,în cazul participanţilor care au consumat glucozamină.  Mai mult, în The Journal of Cosmetic Dermatology,se sugerează că,atunci când este folosită ca supliment,aceasta poate accelera vindecarea rănilor,hidratează pielea şi duce la scăderea ridurilor. Cum? Glucozamina este ca un bloc de acid hialuronic pentru piele. Doza recomandată: 1500 mg pe zi.

Coenzima Q10

Protejează împotriva ridurilor.

Similar cu vitaminele C şi E,coenzima Q10 este un nutrient care contribuie la starea generală de sănătate a pielii. Ca şi alţi antioxidanţi,aceasta ajută la reducerea deteriorării celulelor,spune neuropsihiatrul Goldenberg. Într-un studiu japonez,adulţii care au luat coenzima Q10 pe cale orală au raportat o ameliorare a ridurilor,după doar două săptămâni. Doza recomandată: 200 mg pe zi.