Iată de ce e bine să porţi argint!

1 72125 original jpg jpeg

Al doilea metal ca valoare din lume, după aur, argintul a fascinat mereu prin strălucirea lui, fiind folosit pentru la crearea unor bijuterii extraordinare. Beneficiile lui pentru sănătate au fost descoperite de vechii greci.

De-a lungul vremii s-a observat că acele persoane care purtau argint se confruntau mai rar cu infecţiile. În timpul bătăliilor din Grecia Antică rănile soldaţilor se vindecau mai repede cu ajutorul unor unguente care conţineau argint,fiind crezut faptul că are acţiune antiseptică.

Grăbeşte vindecarea

Argintul are multe proprietăţi pentru care a fost folosit de-a lungul timpului. Este un agent antimicrobian puternic care poate preveni şi grăbi însănătoşirea în caz de răceală sau gripă. În plus,ajută la închiderea rapidă a rănilor şi la refacerea pielii,reglează temperature corporală şi circulaţia sângelui. Un alt atu este acela că te protejează de radiaţiile electromagnetice emise de aparatele electronice,îndeosebi de telefonul mobil.

Îţi protejează pielea

Purtat sub formă de bijuterii,argintul interacţionează cu conductivitatea naturală a pielii şi ocroteşte pielea de iritaţii,probleme circulatorii sau dezechilibre legate de temperatură corporală. O altă variantă de a profita de beneficiile argintuluieste să porţi bluze care au aplicaţii argintate.  

Te întăreşte în faţa bolilor

Atunci când observi că sistemul tău imunitar este slăbit,când sunt persoane bolnave în jurul tău sau când eşti pusă în situaţii cu risc de îmbolnăvire,cum ar fi călătoriile,poartă accesorii din argint sau argintate. În acest fel te protejezi de germeni patogeni.

Aduce un plus de vitalitate

Metalele ca argintul au proprietăţi electromagneice,iar ionii din compoziţia lor chimică interacţionează influenţând circulaţia sângelui,dar şi nivelul energetic. Prin urmare,în zilele solicitante,poţi purta bijuterii de argint pentru a fi dinamică şi pentru a avea o putere de muncă mai mare.

Îl pot purta şi alergicii

Dacă ai o piele sensibilă care se irită în urma purtării unor bijuterii din alte metale,poţi recurge la brăţări sau lănţişoare din argint,pentru că nu vor avea acelaşi efect. Din contră,argintul poate fi luat şi de persoanele care au alergii la diverse metale.