Ingrediente naturale care pot înlocui antibioticele

1 74976 original jpg jpeg

Tratamentele cu antibiotice sunt prescrise adesea de medici, însă administrarea lor poate dăuna şi mai mult rău organismului. De aceea, este recomandat să tratezi răcelile şi infecţiile cu ajutorul următoarelor ingrediente naturale!

Uleiul de oregano

Această plantă aduce beneficiisănătăţii,luptând împotriva infecţiilor. Uleiul şi extractul de oregano au început a fi folosite de lumea modernă,fiind utile pentru numeroase afecţiuni precum:răceală,dureri musculare,dureri de dinţi sau alergii. De asemenea,acesta luptă chiar şi împotriva bacteriei E.coli.

Echinacea

În medicina tradiţională,echinaceaeste considerată o plantă folosită îndeosebi în America de Nord pentru tratarea mai multor infecţii. De-a lungul timpului,studiile au arătat că această plantă este totodată antiinflamatorie şi antibacterială,proprietăţiile ei ajutând la combaterea mai multor probleme de sănătate precum hepatite,infecţii ale tractului respirator superior sau infecţii genito-urinare.

Ulei de cocos extravirgin

Cunoscut pentru minunatele beneficii pe care le aduce în domeniul frumuseţii prin prevenirea acneei şi îmbunătăţirea aspectului pielii,uleiul de cocos extravirgin luptă şi împotriva bacteriilor din corp precum clostridium – bacterie ce cauzează iritarea intestinului şi a colului-şi staphylococcus – infecţie care determină un grup de boli infecţioase care se manifestă prin intoxicaţii şi leziuni inflamatorii -. Acest ulei stimulează metabolismul,echilibrează nivelul de zahăr în sânge,stimulează funcţia creierului şi ajută la combaterea răcelilor.

Citeşte şi:Iei antibiotice? Iată cu ce efecte secundare te poţi confrunta!

Varza

În afara faptului că oferă gust mâncării,această legumă prezintă numeroase efecte positive asupra sănătăţii,fiind folosită încă din Antichitate pentru tratarea tuberculozei. Mai mult,foile de varză ajutau la vindecarea tăieturilor. Uşor îmuiate în apă călduţă,acestea au efecte antiinflamatorii,eliberând substanţe care ameliorează senzaţia de durere.

Usturoiul

Nu doar că este bun pentru persoanele cu probleme de inimă şi cu colesterol ridicat,dar totodată este şi un bun antibiotic,luptând împotriva bacteriilor precum E.coli sau Bacillus subtilis – o bacterie întâlnită în apă,aer,sol şi în rezidurile dezvoltate din descompunerea plantelor-.

Citeşte şi:Cum previi efectele adverse ale antibioticelor

Mierea

Acest aliment este unul dintre cele mai folosite remedii împotriva infecţiilor. Dacă eşti răcit şi ai tuse,amestecă o linguriţă de miere cu apă caldă şi bea 2 – 3 căni pe zi. Mierea îşi va face rapid efectul şi te vei simţi mai bine.



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg