Întărirea ligamentelor şi a tendoanelor. Două reţete ca să fii tare

1 73047 original jpg jpeg

Tendoanele şi ligamentele sunt componente importante ale structurii corpului, în special cele care dau mobilitatea genunchilor - cele mai mari şi mai complexe articulaţii ale corpului omenesc. Ele au rolul de a conecta muşchii cu oasele, facilitând buna funcţionare a articulaţiilor. Iată două reţete pentru întărirea ligamentelor şi a tendoanelor.

Dacă suferi de dureri ale genunchilor,acest articol ar putea să îţi fie de folos,pentru a afla cum poţi să eviţi pe viitor lezarea ligmentelor şi a tendoanelor. Ca orice altă parte a corpului,şi acestea au nevoie de o nutriţie adecvată pentru a beneficia de toate vitaminele şi mineralele necesare.

1. Budincă cu un conţinut ridicat de colagen pentru întărirea ligamentelor

Budinca cu un conţinut ridicat de colagen ar trebui să o ai întotdeauna la îndemână,în casa. De ce? Fiindcă budinca reprezintă modul optim de a hrăni tendoanele şi ligamentele. Aceasta este cea mai bună alegere pentru întărirea ligamentelor, deoarece conţine un raport mai mare de proteine ​​de colagen.

Prepară singură acasă jeleul de care genunchii tăi au nevoie.

Îţi trebuie:

1 banană coaptă

Sucul de la o portocală

2 linguri de gelatină  (40 de grame)

2 linguri de miere (60 de grame)

Cum se prepară reţeta pentru întărirea ligamentelor şi a tendoanelor?

Amestecă sucul cu banana decojită,care esteperfect coaptă,fiindcă are mai multe elemente nutritive,bune pentru consolidarea ligamentelor şi tendoanelor. Apoi pui mierea şi la final adaugi gelatina dizolvată anterior în apă încălzită. Astfel,eviţi formarea cocoloaşelor.

La final,pui amestecul într-un bol şi îl bagi la frigider timp de 15-20 de minute. Când s-a făcut ca un jeleu,toarnă desertul pe o farfurie,întorcând bolul cu susul în jos.

2. Smoothie cu fulgi de ovăz,ananas şi scorţişoară

Pentru această reţetă pentru întărirea ligamentelor ai nevoie de:

1 cană de ovăz (150 de grame)

250 ml de apă

1 cană de suc de ananas

1 cană de suc de portocale

2 linguri de miere (40 de grame)

1 linguriţă de praf de scorţişoară  (7 grame)

2 linguri de migdale pisate (40 grame)

Cum te prepară reţeta pentru întârirea ligamentelor?

Acest smoothie,care ar trebui consumat în fiecare dimineaţă la micul dejun,este bogat în magneziu,dioxid de siliciu,vitamina Cşi bromelaină-care reduce inflamaţiile ce ar putea să apară la genunchi. 

Mai întâi fierbi apa,apoi adaugi rapid ovăzul. Le amesteci uşor şi le laşi să se gătească. După aceea pui sucul de ananas,sucul de portocale,mierea,scorţişoara şi migdalele şi foloseşti blenderul pentru a omogeniza. Pune un cub de gheaţă pentru a da un gust irezistibil.