La ce e bun uleiul de krill

1 68116 original jpg jpeg

Popularul ulei de somon este detronat de uleiul de krill. Până acum, uleiul de somon era considerat o sursă excelentă de acizi graşi omega 3, dar s-a demonstrat că uleiul de krill are beneficii mai mari pentru sănătate.

Un crustaceu marin

Krill-ul este un crustaceu marin,asemănător crevetelui,dar mult mai mic,şi face parte din zooplancton – hrana zulnică a balenelor,pisicilor de mare,crabilor. Se ştie că acizii graşi de tip omea 3 sunt benefici pentru sănătate,scăzând riscul bolilor cardio-vasculare.  Ca şi aşa numitul ulei de peşte,cel de krill conţine lanţuri lungi de acizi graşi polinesaturaţi din familia omega 3,adică EPA (acid eicosapentanoic) şi DHA (acid docosahexanoic) – dar are şi alte beneficii,care-l fac mult mai valoros.

Un remediu excelent pentru cardiaci

Un studiu american arată că un supliment zilnic de 300 mg din uleiul respectiv scade infamaţiile şi simptomele negative,la pacienţii cardiaci şi bolnavi de artrită. În plus,dozele de ulei administrate sunt mai mici ca cele din ulei de somon,necesare pentru a obţine un efect similar.

Creşte colesterolul bun

Alte beneficii ale produsului respectiv:creşte colesterolul bun şi scade concentraţia de trigliceride.

Se absoarbe mai repede în organism

Spre deosebire de acizii graşi din somon,acizii omega 3 din krill se prezintă,în principal,sub formă de fosfolipide – ceea ce,arată cercetările,reprezintă o formă bioactivă mai eficientă,ducând la o mai bună absorbţie a DHA la nivelul creierului. Uleiul de krill conţine şi un antioxidant foarte puternic,numit astaxantin,care împiedică oxidarea acizilor graşi omega 3.