La ce este bun siopul de măceşe

1 70879 original jpg jpeg

Cu o concentraţie mare de vitamina C, fructele mici şi roşii de măceş întăresc imunitatea şi previn virozele specifice schimbărilor de sezon. De asemenea, măceşele au în compoziţie şi alte substanţe care combat oboseala şi dau o stare de bine.

În plus,măceşele sunt pline de vitamine. Pulpa de măceşe este campioană absolută la vitamina C,însă fructele mai conţin şi vitaminele B1,B2,K şi PP,proteine,acizi,celuloză,substanţe minerale,vitaminele A,E şi zaharuri. Din măceşe se pot realiza mai multe preparate cu virtuţi terapeutice:ceai,sirop,vin medicinal,suc sau dulceaţă.

Siropul de măceşe

Peste 200 grame de pulbere de pulpă de măceşe fără samburi se pun 800 ml de apă clocotită,după care se lasă la macerat timp de 12 ore. Se adaugă 500 de grame de zahăr brun,se amestecă bine la foc foarte mic (preparatul nu trebuie să clocotească!),după care se pune în borcane mici cu filet. Aceste borcane se sterilizează în cuptor (de preferinţă la 80 de grade,nu mai mult) vreme de 40 de minute,după care se lasă să se răcească gradat. Se administrează zilnic,câte 4-6 linguri,din preparatul astfel obţinut.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.