Leac universal din muşcată parfumată

1 67189 original jpg jpeg

Geraniul – cunoscut şi sub numele de indruşaim sau muşcata parfumată – nu răspândeşte doar o aromă plăcuită de lămâiţă, care ţine insectele departe, ci este şi un leac apreciat.

Uz curent în gospodărie

Muşcata parfumată -Pelargonium graveolens,în latină – adoră soarele şi se usucă la frig. Are flori roz,delicate. Frunzele ei,puternic creste pe magini,eliberează un miros de pipărat de lămâiţă,atunci când sunt frecate între degete. Gospodinele o folosesc pentru a parfuma dulceţurile şi marmelada,  ba chiar şi deserturile cu îngheţată. Este contraindicată persoanelor alergice,gravidelor şi femeilor care alăptează.

La ce e bun uleiul esenţial

Din plantă se extrage un ulei esenţial cu aromă specifică. Acesta este recomandat de fitoterapeuţi într-o mulţime de boli. Uleiul de geraniu are capacitatea de a împiedica retenţia de apă în organism,este revigorant,antidepresiv. Este un bun stimulent al sistemului limfatic,opreşte sângerările şi are efect cicatrizant,antispasmodic,antiinflamator şi antiinfecţios. Este un stimulent al ficatului şi pancreasului.

Combate răcelile de sezon

Infecţiile virale şi bacteriele pot fi combătute cu inhalaţii de ulei esenţial de geraniu. Produsul poate fi folosit şi pentru masajul zonelor dureroase – spate,talpa picioarelor.

Combate problemele pielii

Uleiul de geraniu diluat în ulei de măsline se aplică pe tenul curat,după demachiere,având rol îm combaterea acneei. Amestecul poate fi aplicat şi pe arsurile uşoare,grăbind vindecarea lor. Este un bun remediu contra cuperozei,dermatozelor,micozelor cutanate. Amestecul de uleiuri este recomandat şi în caz de piele uscată şi vergeturi.

Beneficii cardiovasculare

Uleiul de geraniu,amestecat cu ulei vegetal,combate staza limfatică sau venoasă. Se masează picioarele cu amestecul respectiv.

   

Are efect antidepresiv

Uleiul de geraniu îmbunătăţeşte starea de spirit. Este recomandat persoanelor stresate,celor care suferă de anxietate sau depresie.

Sursă foto:wikipedia