Leacuri de la bunici contra răcelii

1 66697 original jpg jpeg

În sezonul rece, te poţi alege oricând cu o răceală de toată frumuseţea, însoţită de tuse şi dureri în gât. Câteva leacuri de la bunica te pun rapid pe picioare!

Ceai de măghiran pentru căile respiratorii

Pune 1-3 linguriţe de măghiran uscat la o cană cu apă clocotită,acoperă,lasă la infuzat un sfert de oră. Bea lichidul călduţ,îndulcit cu miere,şi stai sub pături groase,ca să începi să transpiri. Treptat,căile respiratorii se vor descongestiona. Bea o cană de ceai la fiecare oră,timp de o zi,numai când nu ai febră.

Hreanul desfundă nasul

Dă pe răzătoare o rădăcină de hreanşi înveleşte totul într-un tifon sau într-o cârpă curată. Aplică pe frunte (după ce ţi-ai dat pe piele,în prealabil,cu o cremă grasă) şi la rădăcina nasului,cât suporţi – între 5 şi 30 de minute. Fă o cură de 5 zile,aplicând comprese de 2 ori pe zi.

Siropuri şi băi fierbinţi

Pentru calmarea tusei,bea sirop din muguri de brad,timp de câteva săptămâni. Baia fierbinte la picioare te face să transpiri,iar usturoiul,consumat ca atare sau macerat în ulei de măsline,întăreşte sistemul imunitar.

Ceapă contra tusei

Tot contra durerilor în gât şi contra tusei,foloseşte un leac nu foarte gustos,dar eficient:ia două cepe întregi,spală-le şi,fără a le descoji,pune-le la fiert în 2 căni cu apă,timp de un sfert de oră. Bea fiertura caldă,ca atare sau îndulcită,pe stomacul gol.