Leacuri din natură care combat răguşeala

1 69053 original jpg jpeg

Vremea rece şi ploioasă ţi-a venit de hac. Ai răcit, te doare în gât şi vocea ţi s-a modificat. E bine că această problemă poate fi remediată uşor cu remedii naturale, uşor de preparat şi de administrat.

Cele mai des recomandate şi folosite leacuri din ingrediente naturale pot vindeca răguşeala în doar câteva zile. În afară de plante,ai nevoie şi de miere,ca să le îndulceşti. Nu folosi zahărul,pentru că acesta slăbeşte sistemul imunitar şi îl predispune unor noi afecţiuni. Mai mult decât atât,anulează efectul benefic al plantelor.

Siropul de brad

Pune într-o oală din ceramicămuguri de brad,în straturi,dar şi conuri de brad şi apoi miere. Acoperă apoi cu un capac,peste care pui un prosop sau o haină groasă şi depozitezi vasul într-o cameră întunecoasă. Îl laşi acolo aproximativ 21 de zile,la macerat. Din acest amestec,e bine să bei câte o linguriţă de patru ori pe zi.

Ridiche neagră

Curăţă şi taie felii subţiri o ridiche neagră. Feliile le pui într-un vas de porţelan,de preferat,cu puţin zahăr între ele. Dimineaţa colectează sucul obţinut şi bea câte cinci-şase linguri din el zilnic,până când dispare răguşeala.

Cimbrişor

Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană de 200 ml de apă fiartă. Bea infuzia îndulcită cu miere,dimineaţa,pe stomacul gol.

Podbal

Din această plantă poţi face un ceai eficient în lupta cu răguşeala şi cu laringita. Îl poţi prepara dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Din ceai se ia câte o linguriţă,din oră în oră. Dacă ai nevoie de un efect mai puternic,amestecă alături de podbal şi flori uscate de soc.

Miere şi lămâie

Amestecă o jumătate de pahar de zeamă de lămâie cu un pahar cu miere şi pune amestecul la fiert,câteva minute,la foc mic. Ia câte o linguriţă la fiecare cinci minute cu pauze,când simţi că nu mai poţi consuma preparatul.

Hrean ras

Acest remediu este mai dificil de administrat,pentru că hreanul are gustul unic. Dacă amesteci hrean ras cu miere,în cantităţi egale,şi iei două-trei linguriţe,după mesele principale,vei observa îmbunătăţiri în foarte scurt timp. Totul e să suporţi gustul şi efectul condimentului. Vei simţi cum ţi se desfundă căile nazale instantaneu.