Leacuri hemoroizi. 5 remedii naturale cu aloe vera, argilă, pelin

leacuri hemoroizi jpeg

Leacuri hemoroizi. Un adult din doi, în vârstă de peste 50 de ani, suferă de hemoroizi. Constipaţia, îmbătrânirea ţesuturilor, circulaţia sangvină deficitară se numără printre cauzele principale.

Simptomele sunt uşor de recunoscut: mâncărimi în zona anală, disconfort şi sângerări.

Hemoroizii sunt venele inflamate şi dilatate din jurul rectului. Cei externi sunt uşor de observat şi sunt foarte dureroşi, cei interni se formează în anuns sau la partea inferioară a intestinului gros. Leacuri hemoroizi - Bine de ştiut!

Pe lângă tratament, se recomandată mişcarea zilnică, deoarece aceasta previne instalarea constipaţiei.  Este important şi consumul a doi litri de apă pe zi, pentru a stimula digestia.

1. Leacuri hemoroizi - Băi de şezut cu pelin

Ceaiul de pelin este recomandat pentru uz extern, deoarece planta are proprietăţi calmante şi astringente. Ai nevoie de 2 linguriţe de plantă uscată sau 3 linguriţe de plantă proaspătă în câte 2 litri de apă. Fierbe 5 minute, apoi lasă la răcit, în vas acoperit. Strecoară şi fă băi de şezut, câte 20 de minute, o dată la 3 zile. Repetă tratamentul până la disparţia simptomelor. Pentru a grăbi vindecarea, poţi adăuga în ceai şi scoarţă de stejar, deoarece aceasta are proprietăţi cicatrizante.

2.Cataplasme cu argilă

Un alt remediu recomandat pentru boala hemoroidală îl reprezintă cataplasmele reci cu argilă. Pentru a scădea inflamaţia şi a reduce durerile, amestecă o linguriţă de argilă cu apă rece cât să obţii o pastă. Aplică cataplasma pe locul dureros şi aşteaptă 2 ore înainte să o îndepărtezi. Repetă tratamentul o dată la 2 zile, până la dispariţia simptomelor.

3. Leacuri hemoroizi - Cataplasme cu varză

Pentru a scădea inflamaţia, ia o frunză de varză de la mijlocul căpăţânii şi zdrobeşte-o pe o bucată de folie, rulând deasupra ei o sticlă sau un făcăleţ. Aşaz-o pe zona dureroasă şi las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute. Repetă tratamentul zilnic, 2 luni.

4. Pastă cu usturoi

În combinaţie cu mierea, usturoiul are efect cicatrizant şi reduce semnificativ senzaţia de mâncărime. Pisează 3-4 căţei mari de usturoi şi amestecă-i cu 2 linguri de miere. Lasă pasta la frigider peste noapte, într-un vas acoperit. A doua zi, după ce ai spălat zona sensibilă, aplică pasta 30 de minute. Spală cu apă caldă şi repetă zilnic, nu mai mult de o săptămână.

5. Leacuri hemoroizi - Gel de aloe vera

Petru combaterea mâncărimii şi regenerarea pielii în zona afectată, ai nevoie de gel aloe vera, în stare proaspătă. Taie în jumătate o frunză de aloe vera, după ce ai spălat-o în prealabil şi scoate gelul de la mijloc, pe care-l laşi la rece câteva minute. Masează zona dureroasă cu acest gel, de 2-3 ori pe zi. Poţi urma tratamentul până la dispariţia simptomelor. La fel de eficiente sunt şi cataplasmele cu aloe vera. După ce ai tăiat frunzele, le laşi 15 minute la congelator, pentru ca mai apoi să le aplici pe zona afectată 30 de minute.

Ori de câte ori durerile şi mâncărimea sunt insuportabile, încearcă un remediu rapid. Ia un cub de gheaţă, înfăşoară-l într-o bucată de tifon şi aşază-l pe locul dureros 5-10 minute.