Leacuri naturale pentru toxiinfecţii alimentare

1 75009 original jpg jpeg

Fiecare din noi a suferit, cel puţin o dată în viaţă, de intoxicaţie alimentară. Este o afecţiune comună, care apare atunci când o persoană a consumat preparate sau băuturi contaminate sau alterate. Din fericire, simptomele neplăcute pot fi combătute eficient cu remedii din plante.

Există două tipuri de toxiinfecţii alimentare:cele cauzate de un agent toxic sau cele provocate de un agent infecţios. Simptomele încep să apară în decurs de câteva ore sau la câteva zile după ce persoana a mâncat alimentele sau preparatele care conţineau bacterii sau alte tipuri de microbi. În funcţie de cauza care a produs toxiinfecţia,lista de simptome poate include greaţă,dureri abdominale,vărsături,diaree,febră,dureri de cap sau oboseală.

Ghimbirul ajută digestia

A fost folosit multă vreme în tratarea a numeroase afecţiuni,datorită efectelor sale terapeutice. Ghimbirul îmbunătăţeşte absorbţia şi asimilarea substanţelor nutritive esenţiale şi este de ajutor în procesul de digestie. Astfel,el acţionează ca un remediu rapid în caz de greaţă sau vărsături.

Prepară-ţi un ceai simplu de ghimbir. Fierbe o linguriţă de ghimbir dat prin răzătoare în 250 ml de apă,câteva minute,adaugă puţin zahăr sau o linguriţă de miere,dacă vrei să îl îndulceşti,şi consumă-l imediat. O altă variantă este să combini câteva picături de suc de ghimbir cu o linguriţă de miere şi să iei remediul de câteva ori pe zi,pentru a reduce inflamaţia şi durerea.

Lămâia are proprietăţi antibacteriene

În cazul toxiinfecţiei alimentare,lămâia este de folos,datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare,antivirale şi antibacteriene. Acidul citric din lămâi ajută la uciderea bacteriilor care au provocat intoxicaţia alimentară. Prepară un remediu simplu:adaugă un praf de zahăr la o linguriţă de zeamă de lămâie şi bea remediul de 2-3 ori pe zi. De asemenea,poţi să bei,cu înghiţituri mici,apă caldă cu zeamă de lămâie. Lichidul te ajută să elimini toxinele.

Busuiocul alină disconfortul abdominal

Planta proprietăţi antimicrobiene care ajută în lupta contra microorganismelor care îţi provoacă neplăceri. Pune câteva picături de ulei esenţial extras din frunzele de busuioc în 4 căni de apă şi amestecă bine. Bea remediul treptat,cu înghiţituri mici,pe parcursul zilei,pentru a ucide bacteriile care provoacă dureri de stomac şi alte probleme de natură digestivă. Dacă vrei,adaugi câteva frunze de busuioc,puţină sare grunjoasă şi un praf de piper negru măcinat la trei linguri de iaurt simplu. Amesteci până la omogenizare şi mânânci acest iaurt aromat,de 3-4 ori pe zi,până la dispariţia simptomelor.

Usturoiul te scapă de diaree

Este un remediu foarte eficient în lupta contra toxiinfecţiilor alimentare,deoarece are puternice proprietăţi antivirale,antibacteriene şi antifungice. De asemenea,ameliorează simptome precum diareea şi durerile abdominale. Înghite cu puţină apă un căţel de usturoi crud. Dacă poţi tolera mirosul său,încearcă şi sucul de usturoi,obţinut prin stoarcere.

Roiniţa calmează crampele

Diareea poate fi însoţită de crampe abdominale,care de multe ori precedă eliminarea scaunelor moi. Pentru a calma crampele,foloseşte infuzia de roiniţă. Lasă la infuzat 2-3 g de frunze uscate de roiniţă într-o cană de apă clocotită,5 minute. Strecoară şi bea o cană la prânz şi o cană seara,după mesele principale.

Sfatul specialistului

Ruxandra Constantina,medic specialist medicină de familie,apifitoterapie,gemoterapie

Cele mai bune plante care calmează durerile şi arsurile stomacului,scad aciditatea gastrică,ajută la refacerea mucoasei gastrice lezate sunt lemnul-dulce,salcâmul,gălbenelele,pătlagina,menta,muşeţelul. Se utilizează sub formă de ceaiuri,uleiuri (de cătina,sunătoare,gălbenele) sau comprimate.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg