Menţine sănătatea inimii consumând aceste trei băuturi!

1 67188 original jpg jpeg

Organismul nu poate funcţiona în parametri normal, dacă sistemul cardiovascular nu este sănătos. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule şi organele corpului.

Pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiac trebuie să avem o dietă adecvată,bogată în elemente nutritive,şi să consumăm cele trei băuturi recomandate de specialişti.

Inima se poate îmbolnăvi foarte uşor,dacă nu avem o alimentaţie haotică şi în care predomină grăsimile,sarea şi dulciurile. Pe lângă o dietă corespunzătoare şi cei doi litri de apă zilnic,ca să ne menţinem la cote maxime sănătatea inimii ar trebui să consumăm şi alte trei tipuri de băuturi benefice în acest sens.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o plantă bogată în fier şi antioxidanţi. Datorită acestor însuşiri,ceaiul verde poate diminua creşterea tensiunii arteriale,iar băut timp de un an de zile,poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Este bine de ştiut însă că acesta nu este indicat să fie consumat de către persoanele cu probleme existente ale cordului.

Berea

Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare,consumată cu moderaţie putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%. Berea conţine multe vitamine benefice organismului,printre care potasiu,magneziu şi vitamine de tip B,dar şi carbohidraţi,asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus,consumată moderat,berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care,în cantităţi mari,este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

„Într-adevăr,berea poate juca acest rol în procesul de prevenţie,consumarea ei cu moderaţie putând să conducă la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare. Datorită compoziţiei sale,berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL),astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat,acesta însemnând,mai exact,o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%“,a declarat Corina Zugravu (foto),Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

55ca8cb12c044d717825f78493382097 jpg jpeg

Cafeaua

Cafeaua este şi ea o sursă bogată în antioxidanţi care odată consumată poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Consumul a maximum trei căni de cafea pe zi poate reduce pericolul de îmbolnăvire,însă,dacă se depăşeşte acest nivel de consum zilnic,apar riscurile de îmbolnăvire a inimii.