Metode de albire a dinţilor - cele mai eficiente remedii pe care trebuie să le încerci

1 dinti albi jpg jpeg

Oricine visează la o dantură albă şi sănătoasă, însă dacă nu eşti mulţumită de culoare dinţilor tăi nu trebuie să disperi, întrucât există numeroase metode de albire a dinţilor.

Albirea dinţilor se poate face cu uşurinţă şi nu necesită vizită la medicul dentist. Poţi opta pentru remedii simple, pe care le poţi încerca chiar la tine acasă.

Una dintre cele mai simple metode de albire a dinţilor este prin alimentaţie. La îndemâna oricui, albirea dinţilor prin alimentaţie se poate face prin consumul unor produse ca mere sau morcovi, deoarece au proprietăţi abrazive. La fel şi citricele şi lactatele, care au un conţinut bogat de proteine şi acid lactic, protejând împotriva cariilor.

Citeşte şi: Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

Albirea dinţilor se poate face şi prin evitarea unor alimente ori băuturi ce colorează dinţii. Spre exemplu, ceaiul negru, cafeaua ori vinul roşu sunt doar câteva dintre băuturile pe care n-ar trebui să le consumi. Dacă vrei dinţi mai albi, dar obişnuieşti să fumezi, renunţă la acest viciu.

O metodă eficientă de albire a dinţilor implică o vizită la cabinetul stomatologic, unde medicul va va analiza culoarea dinţilor şi va proceda la albirea acestora conform unei chei de culori, prevăzând oarecum rezultatul dorit.

Pacientul îşi poate face o idee despre cum vor arăta dinţii săi după albire şi îşi poate manifesta dorinţa lui referitoare la gradul de albire la care vrea să ajungă. Substanţa activă este tot peroxidul de hidrogen sau de carbamidă, în diferite concentraţii, care poate fi aplicat însă în mai multe moduri. În primul caz, pacientul îşi poate aplica gelul singur acasă, însă cu menţiunea că necesită o vizită în cabinetul dentar pentru confecţionarea unor gutiere de plastic care vor susţine gelul, potrivit csid.ro.

Citeşte şi: Banana, alimentul care face minuni dacă îl consumi constant. Nutriţioniştii recomandă două fructe pe zi

Acestea se vor aplica peste dantură, cu gelul în interior şi se vor purta pe toată durata nopţii. În acest caz, pacientul poate opri procesul de albire când este mulţumit de rezultatul avut, după câteva zile. Pentru întreţinerea rezultatului, se vor folosi în continuare pastele de dinţi cu efect de albire.Recente