Metode de albire a dinţilor - cele mai eficiente remedii pe care trebuie să le încerci

1 dinti albi jpg jpeg

Oricine visează la o dantură albă şi sănătoasă, însă dacă nu eşti mulţumită de culoare dinţilor tăi nu trebuie să disperi, întrucât există numeroase metode de albire a dinţilor.

Albirea dinţilor se poate face cu uşurinţă şi nu necesită vizită la medicul dentist. Poţi opta pentru remedii simple, pe care le poţi încerca chiar la tine acasă.

Una dintre cele mai simple metode de albire a dinţilor este prin alimentaţie. La îndemâna oricui, albirea dinţilor prin alimentaţie se poate face prin consumul unor produse ca mere sau morcovi, deoarece au proprietăţi abrazive. La fel şi citricele şi lactatele, care au un conţinut bogat de proteine şi acid lactic, protejând împotriva cariilor.

Citeşte şi: Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

Albirea dinţilor se poate face şi prin evitarea unor alimente ori băuturi ce colorează dinţii. Spre exemplu, ceaiul negru, cafeaua ori vinul roşu sunt doar câteva dintre băuturile pe care n-ar trebui să le consumi. Dacă vrei dinţi mai albi, dar obişnuieşti să fumezi, renunţă la acest viciu.

O metodă eficientă de albire a dinţilor implică o vizită la cabinetul stomatologic, unde medicul va va analiza culoarea dinţilor şi va proceda la albirea acestora conform unei chei de culori, prevăzând oarecum rezultatul dorit.

Pacientul îşi poate face o idee despre cum vor arăta dinţii săi după albire şi îşi poate manifesta dorinţa lui referitoare la gradul de albire la care vrea să ajungă. Substanţa activă este tot peroxidul de hidrogen sau de carbamidă, în diferite concentraţii, care poate fi aplicat însă în mai multe moduri. În primul caz, pacientul îşi poate aplica gelul singur acasă, însă cu menţiunea că necesită o vizită în cabinetul dentar pentru confecţionarea unor gutiere de plastic care vor susţine gelul, potrivit csid.ro.

Citeşte şi: Banana, alimentul care face minuni dacă îl consumi constant. Nutriţioniştii recomandă două fructe pe zi

Acestea se vor aplica peste dantură, cu gelul în interior şi se vor purta pe toată durata nopţii. În acest caz, pacientul poate opri procesul de albire când este mulţumit de rezultatul avut, după câteva zile. Pentru întreţinerea rezultatului, se vor folosi în continuare pastele de dinţi cu efect de albire.Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg