Migdalele lăsate la înmuiat peste noapte au efecte extrem de benefice pentru organism

1 74367 original jpg jpeg

Nutriţia este cheia când vine vorba de sănătate. O dietă echilibrată te ajută să te menţii sănătoasă şi frumoasă. Include migdalele în meniul tău zilnic dacă vrei să te bucuri de proprietăţile benefice pe care le au asupra organismului.

Hidratează-le

Ca să te bucuri din plin de beneficiile migdalelor,alege să le consumi în stare crudă,neprăjite. Cele mai multe proprietăţi le au atunci când sunt lăsate la hidratat şi în acelaşi timp sunt prietenoase şi cu dinţii tăi. Ai nevoie de un bol plin cu apă în care pui migdalele şi le laşi să stea aşa peste noapte. Le scoţi din apă dimineaţa următoare şi le poţi păstra pe cele pe care nu le mănânci în frigider,într-o pungă sau într-un vas acoperit,nu mai mult de o săptămână.

Îţi protejează inima

Consumul a 4 migdale în fiecare dimineaţă îţi va protejainima,datorită conţinutului ridicat de potasiu şi proteine pe care îl au şi va regla nivelul de colesterol din sânge.

Scad colesterolul

Migdalele înmuiate conţin vitamina E,care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge,protejând totodată ţesuturile arteriale.

Citeşte şi:Uleiul de migdale-utilizări miraculoase mai puţin cunoscute

Sporesc sănătatea creierului

Migdalelevin la pachet cu o mulţime de nutrienţi,precum L-carnitina şi riboflavina,ceea ce înseamnă că activitatea creierului,cât şi memoria vor fi vizibil îmbunătăţite.

Întăresc oasele

Datorită conţinutului bogat de calciu,migdalele aduc o mulţime de beneficii oaselor tale,diminuând chiar şi riscul apariţiei fracturilor.

Sursă importantă de fier

Ştiai că 10 migdale reprezintă echivalentul unei farfurii de spanac? Conţin foarte mult fier şi ajută la creşterea numărului de celule roşii din sânge.

Citeşte şi:Uleiul de migdale secretele tenului mereu tânăr