Morcovul încetineşte procesul de îmbătrânire

1 75192 original jpg jpeg

Când suntem mici, părinţii ne dau să mâncăm morcov pentru a preveni probleme de vedere. Însă, multitudinea de vitamine şi minerale din morcovi îi face excelenţi atât pentru consumul alimentar, cât şi pentru aplicaţiile externe, cum sunt măştile de faţă. 

Morcovul conţine vitamine A, B, C şi E, precum şi antioxidanţi şi minerale. În plus, conţin foarte puţine calorii (100 de grame are 33 de calorii) şi poate fi consumat crud, ras, fiert sau aburit. Morcovul are atât de multe beneficii încât ar trebui să devină alimentul de bază în dieta ta. Iată de ce:

Încetineşte procesul de îmbătrânire prematură

Acidul folic, fibrele şi magneziul din această legumă, împreună cu betacarotenul, care le dă culoarea portocalie, sunt elixirul frumuseţii. Aceşti compuşi se transformă în ficat în vitamina A, o substanţă nutritivă necesară pentru sănătatea pielii, rezistenţa osoasă şi menţinerea sistemului imunitar. În plus, ele protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, cauzate de fumat, poluare şi stres. Prin consumul de morcovi este scăzut riscul bolilor degenerative şi este prevenită deficienţa sangvină şi anumite tipuri de cancer.

Îmbunătăţeşte sănătatea intestinală

Dacă ai probleme digestive, este recomandat să mănânci morcov crud. Vitamina A din legumă stimulează tranzitul intestinal şi protejează şi regenerează mucoasa intestinală. Este recomandat persoanelor care se confruntă cu: arsuri, diaree, constipaţie, indigestie, gastrită, ulcer.

Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge

Pentru a ţine sub control glicemia, diabeticii trebuie să mănânce morcov crud. Carbohidraţii pe care-i conţine leguma vor fi absorbiţi mai lent, fără a declanşa hiperglicemia. În schimb, atunci când morcovul este gătit, indicele glicemic este mult mai mare, ceea ce nu le este recomandat. Totodată, morcovii îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi sănătatea ochilor, două probleme comune la persoanele cu diabet zaharat.

Menţine pielea tânără

Substanţele din morcov atrag microbii care se acumulează pe piele. Leguma poate fi inclusă în alimentaţie, dar şi în măştile de faţă. Prin aplicarea unei măşti din pastă de morcovi pe faţă, pe care o laşi să acţioneze 30 de minute, vei reduce şi preveni apariţia liniilor fine şi ridurilor, iar pielea va arăta mai tânără.

Credit foto: www.steptohealth.com



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg