Morcovul încetineşte procesul de îmbătrânire

1 75192 original jpg jpeg

Când suntem mici, părinţii ne dau să mâncăm morcov pentru a preveni probleme de vedere. Însă, multitudinea de vitamine şi minerale din morcovi îi face excelenţi atât pentru consumul alimentar, cât şi pentru aplicaţiile externe, cum sunt măştile de faţă. 

Morcovul conţine vitamine A, B, C şi E, precum şi antioxidanţi şi minerale. În plus, conţin foarte puţine calorii (100 de grame are 33 de calorii) şi poate fi consumat crud, ras, fiert sau aburit. Morcovul are atât de multe beneficii încât ar trebui să devină alimentul de bază în dieta ta. Iată de ce:

Încetineşte procesul de îmbătrânire prematură

Acidul folic, fibrele şi magneziul din această legumă, împreună cu betacarotenul, care le dă culoarea portocalie, sunt elixirul frumuseţii. Aceşti compuşi se transformă în ficat în vitamina A, o substanţă nutritivă necesară pentru sănătatea pielii, rezistenţa osoasă şi menţinerea sistemului imunitar. În plus, ele protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, cauzate de fumat, poluare şi stres. Prin consumul de morcovi este scăzut riscul bolilor degenerative şi este prevenită deficienţa sangvină şi anumite tipuri de cancer.

Îmbunătăţeşte sănătatea intestinală

Dacă ai probleme digestive, este recomandat să mănânci morcov crud. Vitamina A din legumă stimulează tranzitul intestinal şi protejează şi regenerează mucoasa intestinală. Este recomandat persoanelor care se confruntă cu: arsuri, diaree, constipaţie, indigestie, gastrită, ulcer.

Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge

Pentru a ţine sub control glicemia, diabeticii trebuie să mănânce morcov crud. Carbohidraţii pe care-i conţine leguma vor fi absorbiţi mai lent, fără a declanşa hiperglicemia. În schimb, atunci când morcovul este gătit, indicele glicemic este mult mai mare, ceea ce nu le este recomandat. Totodată, morcovii îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi sănătatea ochilor, două probleme comune la persoanele cu diabet zaharat.

Menţine pielea tânără

Substanţele din morcov atrag microbii care se acumulează pe piele. Leguma poate fi inclusă în alimentaţie, dar şi în măştile de faţă. Prin aplicarea unei măşti din pastă de morcovi pe faţă, pe care o laşi să acţioneze 30 de minute, vei reduce şi preveni apariţia liniilor fine şi ridurilor, iar pielea va arăta mai tânără.

Credit foto: www.steptohealth.comRecente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg