Multiplele întrebuinţări şi beneficii ale usturoiului

1 74472 original jpg jpeg

Usturoiul este recunoscut la nivel mondial pentru diversele sale beneficii. Totodată, acesta este folosit ca produs alimentar în marile bucătării ale lumii.

La noi,din moşi strămoşi,se recomandă consumarea zilnică a unui căţel de usturoi pe stomacul gol,fiindcă,spun străbunii,“este medicament”. Într-adevăr,este mult mai eficient atunci când îl mănânci înainte de micul dejun,fiindcă bacteriile sunt expuse şi cedează rapid în faţa lui.

Cele mai importante beneficii ale usturoiului

Acesta este folosit ca tratament pentru mai multe probleme de stomac,stimulează digestia şi creşte pofta de mâncare.

Pe de altă parte,multe persoane care suferă de hipertensiune arterială folosesc usturoiul pentru reglarea tensiunii.  Pe lângă faptul că ajută circulaţia,condimentul previne,de asemenea,problemele cardiace şi are un rol important în buna funcţionare a ficatului şi a vezicii urinare.

Unii oameni susţin că prin consumarea usturoiului pe stomacul gol,pot scăpa de stările de nervozitate. Acesta are efect în reducerea stresului,deoarece previne acidul din stomac,care este,de obicei,produs atunci când eşti nervoasă.

În medicina alternativă,usturoiul este considerat a fi unul dintre cele mai puternice alimente care ajută la detoxifierea organismului.

Alte întrebuinţări ale usturoiului

Experţii susţin că acesta este atât de puternic încât poate elimina paraziţii şi viermii din organism şi poate preveni apariţia unor boli precum diabetulzaharat,depresia şi unele tipuri de cancer.

Usturoiul vindecă,de asemenea,hemoroizii şi constipaţia. Se fierb câtiva câţei de usturoi în apă şi apoi se infuzează vaporii, până când apa se răceşte.

Remediul pentru bolile respiratorii. Reţete

De altfel,se spune că alimentul este extrem de util şi în tratarea bolilor respiratorii. Acesta este cu adevărat uimitor pentru prevenirea şi vindecarea tuberculozei,pneumoniei,a bronşitei,congestiei pulmonare,astmului şi a tusei convulsive.

Pentru tratarea bronşiteicronice: ai nevoie de 40 de grame de usturoi,bine spălat,tăiat în bucăţi mici,şi 100 de grame de alcool de 90 de grade. Le pui într-o sticlă şi le laşi la macerat timp de cinci sau şase zile,apoi strecori. Se bea zilnic câte o ceaşcă din această infuzie.

Pentru astm: se foloseşte acelaşi preparat,. De această dată se dizolva 15-30 de picături din infuzie într-un pic de apă caldă. Se poate adăuga şi puţină mentă.

În caz de tuberculoză:se mănâncă câte un bulb întreg pe zi. Este mai bine dacă usturoiul este concumat crud sau uşor rumenit în cuptor. 



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg