Mustul îţi stimulează imunitatea şi-ţi redă vitalitatea

1 71125 original jpg jpeg

Sucul de struguri este cea mai simplă metodă de a te energiza toamna. Dacă vrei să ai o imunitate bună în sezonul rece şi să încetineşti procesul de îmbătrânire la care este supus corpul tău, bea cât mai des must!

Încetineşte îmbătrânirea

Mustul,bogat în vitamine,polifenoli şi în minerale,stimulează sistemul nervos,reduce retenţia de apă şi energizează. Este indicat persoanelor care susţin eforturi intelectuale intense,dar şi celor în convalescenţă,deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului prin conţinutul ridicat de vitamina C.

Iar consumat pe termen lung,sucul de struguri încetineşte procesele distructive din organism,au descoperit cercetătorii. Asta înseamnă că îmbătrânim mai greu.

De ce e indicat să foloseşti şi cojile de struguri

Pentru ca mustul să aibă toate beneficiile de mai sus,este important să înveţi să-l prepari. În primul rând,trebuie să ştii că mustul făcut la bunici,din care se obţine vinul,nu este alegerea cea mai bună.

Şi asta pentru că nu mai conţine cojile de struguri,care au cea mai mare parte din antioxidanţi. Mai bun este mustul preparat din struguri zdrobiţi în blender,cu tot cu coajă,după ce le-ai scos seminţele.

Odată preparat,mustul se bea imediat. În nici un caz nu se fierbe,deoarece astfel se pierd o parte din vitamine şi din minerale.