Nucile de pin, sursă excepţională de vitamina E şi B-complex

1 66101 original jpg jpeg

Crocante şi dulci, delicioasele nuci de pin sunt seminţele mici, comestibile, ale pinului. Se dovedesc o sursă excelentă de nutrienţi esenţiali, minerale, vitamine şi acizi graşi ce ajută la reducerea colesterolului în sânge.

Pinul face parte din familia pinaceelor,iar fructele lui,nucile,aduc organismului un număr considerabil de beneficii:

-Conţinutul în acizi graşi esenţiali,precum acidul oleic,ajută la reducerea colesterolului LDL.

Dietele mediteraneene,care au cantităţi ridicate de uleiuri esenţiale,s-au dovedit eficiente în a promova longevitatea vieţii.

-Pot inhiba senzaţia de foame. Acidul pinoleic din compoziţie ar putea să provoace senzaţia de saţietate deoarece stimulează producţia de enzime.

De asemenea,fiind bogate în proteine,ele constituie o gustare îndestulătoare.

-Nucile de pin sunt o sursă importantă de vitamina E (9,33mg per 100g,reprezentând 62% din necesarul zilnic).

Află multe alte beneficii ale nucilor de pin AICI.