Ochi roşii remedii naturale. 3 leacuri când ai conjunctivită

ochi roşii remedii naturale jpeg

Ochi roşii remedii naturale. Ochii roşii sau conjunctivita este cauzată de inflamaţia în statul exterior al albului ochiului, mucoasa care acoperă ochii şi îi protejează.

Vasele mici de sânge tind să se irite atunci când sunt expuse la microorganisme, particule şi substanţe nocive din produse chimice.

Toţi aceşti factori provoacă înroşirea ochiului, care este însoţită întotdeauna de mâncărime, senzaţie de arsură şi tulburări de vedere. Deşi nu este o afecţiune gravă şi dispare după câteva zile, este bine să-i acorzi atenţie pentru a preveni complicaţiile. Remediile naturale reprezintă cele mai simple modalităţi prin care poţi trata ochii roşii.

Ochi roşii remedii naturale - Care sunt cele mai bune:

1. Ochi roşii remedii naturale - Ceaiul de gălbenele

Gălbenelele au proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii care tratează ochii inflamaţi şi uscaţi. Folosite extern, gălbenelele sunt un remediu bun pentru ochii roşii – reduc inflamaţia şi previn creşterea bacteriană excesivă.

Ai nevoie de:

- 1 lingură de flori de gălbenele (10 g) - 250 ml apă

Mod de preparare:

Se adaugă florile de gălbenele într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Se acoperă cu o farfurie şi se lasă la infuzat 20 de minute.

Mod de utilizare

După ce băutura naturală s-a răcit, înmoaie două dischete de bumbac în ea şi aplică-le pe ochi, aşa cum faci cu compresele. Lasă-le să acţioneze 10 minute. Repetă tratamentul de două ori pe zi.

2. Ochi roşii remedii naturale - Cartof crud

Cartoful crud este un remediu perfect pentru ochii roşii, deoarece combate roşeaţa şi mâncărimea. Pentru tratarea durerii oculare şi a inflamaţiei trebuie folosit sucul de cartofi, care este sursă importantă de apă şi antioxidanţi.

Se spală şi apoi se dă prin răzătoare un cartof. Se toarce sucul, după care se cufundă două dischete demachiante în el. Se toarce excesul. Se aplică pe ochi şi se lasă să acţioneze 10-15 minute. Repetă tratamentul o dată sau de două ori pe zi.

3. Ochi roşii remedii naturale - Ceai verde

Ceaiul verde conţine antioxidanţi care protejează ochii de efectele negative ale produselor chimice, ale soarelui şi ale bacteriilor. Aplicarea acestuia în formă de compresă va îmbunătăţi circulaţia în zonă ochiului, în timp ce va ameliora iritaţia pe care ochiul roşu o provoacă din cauza infecţiei.

Ai nevoie de:

- 250 ml apă

- 2 linguri de ceai verde

Mod de preparare

Se pune la încălzit apa şi, odată ce începe să fiarbă, se adaugă ceaiul verde. Se ia vasul deoparte şi se lasă să se răcească.

Ochi roşii remedii naturale - Mod de utilizare:

Cufundă două dischete demachiante în ceaiul rece, apoi aplică-le pe pleoape. Lasă-le să acţioneze 10 minute, după care repetă tratamentul de 2 sau 3 ori pe zi.