Păducelul alină suferinţele cardiovasculare

1 71561 original jpg jpeg

Cunoscut în popor şi sub numele de gherghin sau mărăcine alb, păducelul este uşor de recunoscut după frunzele deschise la culoare şi fructele roşu aprins, care se coc de obicei în a doua lună de toamnă.

În scop medicinal,de la păducel se utilizează fructele,frunzele şi florile. Fructele au un gust uşor acrişor,deoarece sunt bogate în vitamina C. Mai conţin acizi organici:citric,tartric,precum şi uleiuri volatile şi taninuri.

Scade tensiunea arterială

Puseurile de tensiune sunt extrem de periculoase,deoarece cresc riscul producerii infarctului de miocard,accidentului vascular cerebral şi insuficienţei cardiace. Pentru a menţine tensiunea arterială în limite normale este recomandat ceaiul de păducel. Prepari în felul următor un decoct combinat:laşi la macerat peste noapte 5 linguri de pulbere de păducel,într-un litru de apă. A doua zi strecori. Planta filtrată o fierbi 2-3 minute în 250 ml apă. Strecori din nou şi combini cele două extracte. Bei câte 2 căni pe zi,timp de o lună,după care faci pauză 2 săptămâni. Tratamentul este recomandat mai ales în timpul iernii sau al verii,când temperaturile extreme solicită sistemul cardiovascular.

Reglează nivelul colesterolului

Culoarea roşu aprins a fructelor de păducel este dată de concentraţia crescută de flavonoide. Acestea au acţiune antioxidantă,stimulează metabolismul şi împiedică grăsimile să se depună pe vasele de sânge. Fierbi o linguriţă de flori uscate sau fructe de păducel în 300 ml apă,2-3 minute,după care strecori şi bei o cană de lichid de două ori pe zi,timp de o lună. Faci pauză o lună,după care reiei tratamentul până când nivelul colesterolului „rău“,LDL,se stabilizează.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Sindromul mâinilor şi al picioarelor reci se manifestă în special în timpul iernii şi este cauzat de circulaţia sangvină deficitară. Siropul de păducel îmbunătăţeşte circulaţia prin vasele de sânge de mici dimensiuni. Pui într-o sticlă un strat de fructe de păducel tocate,unul de miere şi continui până când umpli sticla. Laşi la macerat şase săptămâni,după care strecori. Înaintea sezonului rece,iei de 3 ori pe zi câte o lingură de sirop.

Combate durerile articulare

Deoarece păducelul are efect antioxidant,poate încetini procesele degenerative la nivelul articulaţiilor. Cea mai eficientă este tinctura din flori,frunze şi fructe uscate de păducel. Bei câte 1 linguriţă cu tinctură,dizolvată în 150 ml apă,de trei ori pe zi.

3 căni de ceai de păducel pe zi ameliorează durerile provocate de cardiopatia ischemică,cresc rezistenţa la efort a organismului,îl ajută să se refacă mai repede după un infarct de miocard şi reglează tulburările de ritm cardiac.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg