Păpădia scade tensiunea şi combate ateroscleroza

simeon stalpnicul png

Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice.

Scade tensiunea

Pentru că este un diuretic natural,păpădiaare proprietatea de a reduce presiune arterială. Specialiştii susţin că potasiul şi fibrele din compoziţia plantei au şi ele un rol important în menţinerea în limite normale a tensiunii. Prepară o salată din frunze de păpădie în felul următor:culege frunze,spală-le bine,taie-le mărunt. Amestecă-le cu mărar sau pătrunjel,adaugă ulei de măsline presat la rece şi oţet de mere. Savurează o salată la începutul fiecărei mese principale – adică,de 2-3 ori pe zi. De folos e şi ceaiul de păpădie,care se obţine astfel:culege frunze şi rădăcini de păpădie,spală-le,lasă-le la uscat. Foloseşte 2 linguriţe plantă la o cană cu apă clocotită,infuzează timp de 15 minute. Atenţie! Planta se consumă înainte de apariţia pufului la flori.

Remediu anticolesterol

Păpădia scade colesterolul. Foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Infuzia se obţine din 1-2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute,într-o cană cu apă fierbinte. Atenţie! În doze mari,păpădia poate provoca probleme ale stomacului. De aceea,cel mai bine este să respecţi indicaţiile medicului fitoterapeut când urmezi un tratament cu această plantă.

Reduce efectele radicalilor liberi

Frunzele de păpădie conţin cantităţi mari de antioxidanţi,substanţe care au un rol important în prevenţia maladiilor cardiovasculare. Fă o cură cu sirop de păpădie,preparat astfel:culege planta cu tot cu rădăcină şi frunze-  fără a răni rădăcină,ca să nu se scurgă substanţele cu efect terapeutic. Spală,lasă la scurs,toacă foarte mărunt. Pune imediat planta mărunţită într-un borcan umplut pe trei sferturi cu miere fluidă. Lasă la macerat. Din siropul format,consumă la fiecare masă 1-3 linguriţe,minimum 10 zile.

Cură contra aterosclerozei

Încearcă să urmezi cura cu tije de păpădie în fiecare primăvară,ca să ameliorezi simptomele în caz de ateroscleroză. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot,spală-le şi taie-le capetele,consumă-le proaspete,timp de 2 săptămâni.