Picioare şi mâini mai mereu reci? Iată ce te poate ajuta!

1 72830 original jpg jpeg

Circulaţia deficitară a sângelui afectează întregul flux sangvin şi se manifestă, de obicei, la extremităţi. Asta nu înseamnă că suferi de boli grave, dar este un semn că trebuie să faci anumite modificări în stilul de viaţă.

Usturoi

Este un aliment cu o listă nesfârşită de beneficii pentru sănătate. Aceasta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,reduce tensiunea arterială şi previne acumularea de trombocite din sânge. Un studiu publicat în „Journal of Nutrition“,în 2006,arată că usturoiuleste extrem de benefic pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea,previne formarea depunerilor de plăci în artere,reducând astfel riscul de ateroscleroză.

Apă

Un aport adecvat de apă este esenţial pentru funcţionarea corectă a organismului. Hidratează întregul corp,stimulează digestia şi îmbunătăţeşte aprovizionarea cu substanţe nutritive la celule. Potrivit nutriţionistilor,un adult ar trebui să bea între 1,5 şi 2 litri de apă pe zi.

Ghimbir

Este un ingredient comun în bucătărie,care este extrem de benefic pentru stimularea circulaţiei sangvine. Consumul regulat de ghimbirprevine formarea de cheaguri de sânge în organism,reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Această rădăcină remarcabilă conţine gingerol,substanţă care are ca efect încălzirea organismului,şi,prin urmare,îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Ardei iute

Conţine un ingredient activ numit capsaicină,care stimulează fluxul de sânge în tot corpul. Capsaicina întăreşte,de asemenea,pereţii arterelor şi a capilarelor. În plus,atenuează simptomele legate de circulaţia deficitară,cum sunt durerea,durerile de cap,picioarele reci şi senzaţiile de furnicături la nivelul picioarelor.

Ulei esenţiale de ghimbir,scorţişoară şi rozmarin

Uleiurile esenţiale au efect termogenic asupra corpului. Cu toate acestea,citeşte instrucţiunile de pe flacon înainte de a începe să le utilizezi.

Ulei de peşte

Este un ajutor de nădejdie în rezolvarea problemele de circulaţie. Şi asta pentru că elimină depunerile de grăsime de pe pereţii arterelor,ceea ce duce la circulaţia sangvină deficitară. În plus,uleiul de peşte creşte colesterolul bun din organism. Consumă ulei de peşte o dată pe săptămână.