Planta despre care Biblia spune că poate vindeca orice boală

1 84276 original jpg jpeg

Sămânţa de chimen negru este un aliment care stimulează puternic întregul sistem imunitar şi este un ucigaş natural al celulelor canceroase.

Chimenul este un condiment aromatic foarte apreciat în arta culinară. Este presărat pe pâine, precum şi pe unele brânzeturi tari, cărora le transmite un parfum delicios.

Asezonarea mâncărurilor grase cu chimen stimulează, de asemenea, producerea fluidelor digestive, făcând astfel alimentele mult mai uşor de digerat. E folosit la prepararea a numeroase feluri de lichior.

Această planta minune este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din istorie. Egiptenii o foloseau împotriva răcelilor, durerilor de cap, durerilor de dinţi şi infecţiilor.

Citeşte şi: La ce poţi folosi uleiul de chimen negru. Iată!

Seminţe de chimen negru pot vindeca boli autoimune, precum artrita, psoriazisul, astmul, alergiile şi rinitele. Scade trigliceridele, tensiunea, nivelul de colesterol, reduce simptomele eczemelor, acneei, bronşitei, penumoniei, gastritei, ulcerelor, bolilor de ficat, oboselei cronice şi cancerul.

În plus, chimeniul negru are un efect pozitiv asupra inimii, întărind pereţii vaselor de sânge şi mărindu-le elasticitatea. 

Cercetătorii şi oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma unui studiu, că ceaiul de chimen are proprietatea uimitoare de a intensifica capacitatea organismului de a arde grăsimile din corp cu până la 25%, fapt pentru care este indicat în curele de slăbire.

image

Uleiul de chimen negru (Nigella sativa) este o combinaţie excepţională de glucozide,compuşi fenolici,caroten,minerale (fosfor şi fier),enzime şi acizi graşi polinesaturaţi (acid linoleic),plus substanţe care stimulează sistemul imunitar.

Trebuie menţionat că această plantă, consumată în cantităţi mari, poate deveni toxică şi poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv. Ceaiul de chimen nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici celor care suferă de epilepsie.

Sursă: girly.ro, bioplant.ro